0530 708 54 54
0530 708 54 54
20 Ekim 2018 Cumartesi 02:06:00 - Güncelleme:20 Ekim 2018 Cumartesi 02:11:00

'Cemal Kaşıkçı arbedede öldü' 

Suudi Arabistan, gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın konsolosluk içinde yaşanan arbede neticesinde öldüğünü duyurdu. Soruşturmanın daha da derinleştirildiği açıklandı.

Yayımlanan kraliyet kararnamesiyle, Suudi Arabistan Genel İstihbarat Başkan Yardımcısı Ahmed Asiri görevden alındı. Öte yandan, Cemal Kaşıkçı'nın İstanbul konsolosluğunda hayatını kaybetmesiyle ilişkili 18 Suudi vatandaşının gözaltına alındığını açıklandı. Gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın ölümünde parmağı olan herkesten hesap sorulacağını ve adalete teslim edileceği duyuruldu ve Kaşıkçı'nın konsolosluk içinde yaşanan arbede neticesinde öldüğünü duyurdu. 

ERDOĞAN KRAL SELMAN’LA GÖRÜŞTÜ   

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, dün akşam Suudi Arabistan’dan gelen açıklamanın öncesinde gerçekleşen görüşmede, Cemal Kaşıkçı meselesi ele alındı. Başkan Erdoğan ve Suud Kralı Selman, Kaşıkçı’nın akıbetinin tespiti amacıyla başlatılan soruşturmanın selameti açısından iki ülkenin tam bir iş birliği içinde çalışmaya devam etmesinin önemine dikkati çekti.

KONSOLOSLUK ÇALIŞANLARI ADLİYEDE 

Soruşturma kapsamında,  aralarında konsolosluk şoförüyle teknik bakım, muhasebe ve santral görevlilerinin de bulunduğu, konsolosluğun 45 Türk çalışanı tanık sıfatıyla ifade vermek üzere Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na geldi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcılığı'nca yürütülen soruşturma çerçevesinde söz konusu kişilerin ifadelerinin birden fazla savcı tarafından alındığı öğrenildi. 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX