0530 708 54 54
0530 708 54 54
20 Kasım 2018 Salı 23:18:00 - Güncelleme:20 Kasım 2018 Salı 23:58:00

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ABD'den iadesi istenen 84 FETÖ'cünün listesini teslim etti

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'nin ABD'den iadesini talep ettiği 84 FETÖ mensubunun listesini Pompeo ve Bolton'a teslim ettiğini açıkladı.

ABD Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Washington’da ABD’li mevkidaşı Mike Pompeo ile bir araya geldi.Görüşmenin ardından Çavuşoğlu da görüşmenin ardından açıklamalarda bulundu. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'nin ABD'den iadesini talep ettiği 84 FETÖ mensubunun listesini Pompeo ve Bolton'a teslim ettiğini açıkladı.

ÇAVUŞOĞLU'NDAN GÖRÜŞMEYE İLİŞKİN AÇIKLAMA

Çavuşoğlu da basın toplantısı düzenledi. Çavuşoğlu, "Pompeo ile beklentilerimizi konuştuk. FETÖ ve ABD'nin YPG ile işbirliğini konuştuk. FETÖ konusunda ABD zaten beklentilerimizi biliyor. FBI 'ın başlattığı soruşturmayı memnuniyetle karşılıyoruz. Temmuz ayında ABD'ye bir mektup göndermiştik nu konudaki beklentilerimizi ilettik. Kaşıkçı cinayetiyle ilgili bugün Trump'ın bir açıklaması oldu. Yürüttüğümüz soruşturma ile ilgili son bilgileri ilettik. Sorumluların açığa çıkması gerekiyor" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'nin ABD'den iadesini talep ettiği 84 FETÖ mensubunun listesini Pompeo ve Bolton'a teslim ettiğini açıkladı.

Bakan Çavuşoğlu, Türkiye'nin Kaşıkçı cinayetinin sonuna kadar aydınlatılması konusunda ısrarcı olduğunu ve ABD'ye de bu şekilde iletildiğini belirtti.

Bakan Çavuşoğlu, Kaşıkçı cinayeti konusunda aydınlatılmamış sorular olduğunu belirterek, "Talimatın kimden alındığının açığa çıkmasını istiyoruz" dedi.

Çavuşoğlu, Türkiye'nin Kaşıkçı olayını "aydınlatılması gereken bir cinayet" olarak gördüğünü, bunu siyasi bir konu olarak görmediğini söyledi.

CIA'nın Kaşıkçı raporuna ilişkin Çavuşoğlu, "Türkiye'de devam eden bir soruşturma var. Bu şahısların Türkiye'de sorgulanması gerekiyor. Orada devam eden soruşturma ile ilgili bilgileri bizim almamız gerekiyor. İşbirlikçi kim. Robot resmi çiziliyormuş. Orada kendiliğinden bir kavga çıktı ve öldürüldü açıklaması bir çelişkidir. Bizim için ticaret veya başka konular önemli değil. Bu insani bir durumdur. Cumhurbaşkanımızın da söylediği gibi biz sonuna kadar gideceğiz ve her şeyi yapacağız." ifadesini kullandı.

"ULUSLARARASI SORUŞTURMA SEÇENEĞİ MASADA"

Çavuşoğlu, "(Suudi Arabistan) Tam işbirliği olmazsa uluslararası soruşturma için gerekli başvuruları yapabiliriz. CIA Kaşıkçı cinayetinde ilişkin yüzde yüz saptama yapmadı" dedi.

Halkbank 

Halkbank konusuyla ilgili Hazine'de devam eden bir süreç var ve Adalet Bakanlığı boyutu var. ABD'ye yazılı olarak bilgileri verdik. Mahkeme bir süreç işletiyor. Neler yapılabileceğini konuştuk. Hazine'de devam eden süreç idari konularla ilgilidir. Her suçlama için Hakan Atilla için 30 yıl isteniyordu. Bu süreçlerin sonlandırılması gerekiyor. Hukuki olarak neler yapılması gerektiğini biz biliyoruz." diye konuştu.

AİHM'NİN DEMİSTAŞ KARARI

Çavuşoğlu, "Terörle suçlanan bir kişi şu an hapiste. Kararın gerekçesine çok iyi bakmak gerek" dedi.

MÜNBİÇ YOL HARİTASI

Bakan Çavuşoğlu, Münbiç yol haritasının diğer bölgelere de uygulanması için Türk-Amerikan ekiplerinin önümüzdeki günlerde bir araya geleceğini söyledi

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX