0530 708 54 54
0530 708 54 54
01 Eylül 2016 Perşembe 00:00:00 - Güncelleme:01 Eylül 2016 Perşembe 00:31:00

Bu nasıl müttefik!

ABD, Suriye’nin Cerablus bölgesinde DAEŞ saldırısına uğrayan TSK zırhlısı ile ÖSO’yu, sözünü verdiği hava desteğini gönderme- yerek büyük bir tehlikeye attı. Hedefleri Türk jetleri bombaladı. 

ÖSO, Halep ilinin kuzeyinde Türkiye sınırındaki Cerablus’un batısında, bölgeyi terör örgütü DAEŞ’ten arındırmak amacıyla TSK desteğiyle harekata devam ediyor. Harekat sırasında önceki gün Külliye Köyü’ne giren ÖSO güçleri ve geride güvenliklerini sağlamaya çalışan TSK zırhlıları, DAEŞ militanlarının roketli saldırısına maruz kalmıştı. Saldırı sonucu 3 asker yaralanmıştı. 

ÇATIŞMAYA DESTEK GELMEDİ 

Köydeki harekata katılan ÖSO kaynaklarından edinilen bilgiye göre, saat 19.00 sularında teröristlerin ateşi başladı ve bir tankı roketle vurdular. Teröristler, eş zamanlı olarak ÖSO güçlerini ağır makineli silahlarla farklı yönlerden ateş altına aldı. Bunun üzerine bölgedeki TSK irtibat subayları İncirlik Üssü’nü kullanan ve halihazırda havada devriye gezen Koalisyon Güçleri'nden acil destek istedi. Ancak Türkiye-ABD arasındaki planlamaya göre söz konusu saatlerde Amerikan tarafının vermek zorunda olduğu hava desteği bir türlü gelmedi. 

TÜRK JETLERİ VURDU 

İncirlik'teki Amerikalı yetkililer, halihazırda havada bulunan Koalisyon jetlerini müttefik unsurlara yardıma göndermedi. Çeşitli gerekçelerle yaklaşık 1 saat oyaladılar. Bunun üzerine TSK kendi savaş uçaklarını kaldırmak zorunda kaldı. Türk jetleri hedefleri başarıyla vurup karadaki unsurları rahatlattı. Amerikalıların komuta ettiği Koalisyon unsurları ise Türk savaş uçaklarından 3 saat sonra çatışma bölgesinde bombardıman yaptı. 

3 saat sonra havalandı

ABD, jetlerini 3 saat boyunca kaldırmayarak bir kez daha iki yüzlüğünü ortaya koydu. Türk jetleri hedefleri vurduktan sonra, ABD jetleri boş arazileri bombaladı.

Boş arazileri vurdular

ABD uçakları Hedeflerin zaten TSK tarafından yok edilmiş olması nedeniyle boş araziyi vurup döndüler. Olaylara tanıklık eden ÖSO kaynağı, “Harekat sırasında acil bir durumda Amerikalıların havadan destek sözü vardı. Ama bir türlü gelmediler. Çatışmada yaralananlar oldu. Büyük kayıplar verebilirdik. Amerikalıların vermesi gereken destek de planın bir parçasıydı. Yani yapmak zorundaydılar. Ama bizi orada yolda bıraktılar. Hava müdahalesi onların yüzünden gecikti. Son anda Türk uçakları yetişti.” dedi. 

Anlaşma iddiaları kabul edilemez 

İbrahim Kalın, ABD’nin Suriye’de anlaşmaya varıldığı yönündeki açıklamalarına sert tepki gösterdi. 

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın gündeme ilişkin çok önemli açıklamalarda bulundu. Halep'te masum insanların öldürülmesinin kabul edilemez olduğunu vurgulayan Kalın, bölgede ateşkes için geri sayım sinyali de verdi. Kalın, Türkiye ile terör örgütü PKK'nın Suriye kolu PYD arasında Suriye'de yaşanan çatışmaların sonlandırılması için anlaşmaya varıldığını iddia eden ABD'ye de, “Türkiye ile PYD ve YPG terör örgütünü adeta aynı kefeye koyan onları eşitleyen açıklamalar duyuyoruz. Bunlar kabul edilemez” dedi. 

BAYRAM ÖNCESİ ATEŞKES 

Kalın, “Halep'te masum insanların öldürülmesi kabul edilemez. Bayram gelmeden burada bir ateşkes için sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinden bir organizasyon var. G20'de bu da muhataplarla masaya yatırılacak” dedi. 

YPG’li coniler tabutla döndü

PKK'nın Suriye'deki kolu olan YPG'ye katılan 3 Amerikalı, DAEŞ'e yapılan operasyonda öldürüldü, cenazeleri Amerika'ya gönderildi. 

ABD’nin YPG’yi nasıl beslediği, tüm gerçekliğiyle ortaya çıkmaya devam ediyor. Şimdi de YPG safların katılan 3 ABD’li teröristin ölüm haberi geldi. Cenazeler pazartesi günü Irak'taki Kürt bölgesine getirildi. 

ABD'YE GÖNDERİLDİ 

Peşhabur Sınır Kapısı Müdürü Şevket Berbuhari, Menbic Operasyonu'nda DAEŞ'le savaşırken ölen Jordaan Andrew, Well Savage ve Levi Jonson adlı YPG'lilerin cenazelerinin ABD Erbil Başkonsolosluğu'nun temsilcisinin hazır bulduğu bir törenle teslim edildiğini söyledi. Cenazeler, Süleymaniye Havalimanı'ndan ABD'ye gönderildi. 

MENBİC'DE ÖLDÜRÜLDÜ 

Ciwan Fırat kod adlı Jordaan Andrew'in (Colorado) 13 Ocak'ta YPG'ye katıldığı, 3 Ağustos'ta Menbic'de öldüğü belirtildi. Amed Kobani kod adlı Well Savage 07 Ocak 2015'te Süleymaniye'de YPG'ye katılmış, 10 Ağustos'ta Menbic'de ölmüş. Agir Şervan kod adlı Levi Jonson Shirli'nin (Nevada) ise 2015'te Süleymaniye'de YPG'ye katıldığı, 14 Ağustos'ta Menbic'de öldüğü kaydedildi. 

Çocuk katilleri 

Her fırsatta ‘Çocuklar savaşta kullanılmasın’ diyen YPG’nin en büyük çocuk katili olduğu bir kez daha kanıtlandı. Geçtiğimiz gün, YPG saflarında öldürülen iki çocuk, terör örgütü tarafından şehit ilan edildi. Terör yandaşlarının sosyal medya hesaplarında paylaşılan iki çocuğun fotoğrafları büyük tepki topladı. Paylaşımlarda YPG saflarında savaşan 12 yaşıdaki Mamo lakaplı ve 13 yaşındaki Faris lakaplı iki çocuğun Suriye'deki çatışmalarda hayatını kaybettiği duyuruldu. 

PKK ve PYD'nin politikası çöktü 

HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, PKK ve PYD’nin Suriye ve Ortadoğu politikasının çöktüğünü söyledi. PKK ve PYD terör örgütlerinin, operasyonlardan sonra, güç kaybettiğini kabul eden Tan, Arap Baharı'ndan sonra Türkiye'nin Ortadoğu politikasının yanlış olduğunu ileri sürerek, ”Amerika’nın sonuna kadar destek vereceği hesaplandı. Bunun böyle olmadığı ortaya çıktı” dedi 

Türkiye girince Suriye’ci oldular 

Suriye’deki iç savaştan kaçan mültecilere kapılarını açmayan İran, Fırat Kalkanı Harekatı’ndan sonra Suriye halkı için olduklarını açıkladı. İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi,”İzinsiz başka bir ülkeye girilmemeli. Suriye’nin kuzeyinde çatışmaların artması masum insanların ve sivillerin daha çok ölümüne neden olacak ve Türkiye hızlı bir şekilde Suriye’deki askeri operasyonunu acilen durdurmalı” dedi.  

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX