0530 708 54 54
0530 708 54 54
19 Ocak 2017 Perşembe 01:00:00 - Güncelleme:19 Ocak 2017 Perşembe 01:14:00

Bomba gelmeyince silahla saldırdı

Yılbaşı gecesi Ortaköy’deki bir eğlence yerinde otomatik silahla 39 kişiyi katleden, 65 kişiyi de yaralayan DEAŞ’lı teröristin, aslında canlı bomba olarak kendini patlatacağı, ancak bombayı getiren kur- ye yakalanınca eylemi silahlı saldırıya dönüştürdüğü ortaya çıktı. 

Polisin başarılı operasyonuyla Esenyurt’ta yakalandıktan sonra İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde gözaltında tutulan DEAŞ’lı terörist Abdulkadir Masharipov’a ilişkin bir detay, tüyleri diken diken etti. Buna göre Masharipov, terör örgütü DEAŞ’ın Rakka'daki yöneticilerinden aldığı talimatla canlı bomba olmayı kabul etti ve aslında eğlence yerinde kendini patlatacaktı. Ancak Türkiye'de yapılan operasyonlarda bombayı taşıyan kuryelerin de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı. Bombayı alacağı kurye gözaltına alınınca terörist, silahlı saldırı gerçekleştirdi. 

DEAŞ’IN YAPISI ÇÖZÜLDÜ 

Ortaköy’deki kanlı saldırının ardından ilk operasyon, teröristin İstanbul’a geldiği Konya’da başlatıldı. Masharipov’un ailesinin de aralarında bulunduğu 3 ailenin İzmir’e kaçtığı belirlenince operasyon bu kente kaydırıldı. İzmir’de yabancı uyruklu 11’i kadın 20 DEAŞ’lı yakalandı.  Üzerlerinden sahte pasaport ve kimlikler çıkan ve ısrarla kendilerini “Suriye vatandaşı” olarak tanıtan bu kişilerin, DEAŞ’ın İstanbul ayağıyla bağlantılı oldukları saptandı. İstanbul’da da DEAŞ’ın sözde emiri H.A’nın da aralarında bulunduğu 34 kişi gözaltına alındı.   

ÖRGÜT BAĞLANTISI YAKALATTI 

Gözaltına alınanlar arasında bulunan Masharipov’un eşi ve diğer teröristlerin sorgulanması sonucu Masharipov’un gidebileceği muhtemel 5 adrese eş zamanlı baskın yapıldı. Masharipov, Esenyurt’taki siteye düzenlenen başarılı bir operasyonla da sağ yakalandı. Örgütün Bursa ayağına yönelik Nilüfer ve Gürsu ilçelerinde 7 adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonda da Tacikistan, Özbekistan, Kırgızistan, Doğu Türkistan uyruklu 15'i kadın 27 şüpheli, beraberlerindeki 29 çocukla gözaltına alındı. 

ORGANİZATÖRLER ORTAYA ÇIKTI 

İfadeler ve araştırmalar sonucu İstanbul, Bursa ve İzmir'deki DEAŞ mensuplarının kaldığı evleri, kendilerini diş hekimi, doktor, iş adamı, esnaf gibi meslek mensubu olarak farklı isimlerle tanıtan M.S. ile N.S'nin kiraladığı belirlendi. N.S'nin İzmir'de yakalandığı, M.S'nin ise halen arandığı ifade edildi. 

Çözülmeye başladı 

DEAŞ’lı terörist Abdulkadir Masharipov, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi’nde tek kişilik nezarethanede tutuluyor. Deneyimli polisler, sessizliğe bürünen teröristle iletişim kurmak için büyük çaba gösterdi. Sohbet şeklinde devam eden görüşmeler sonuç verdi ve terörist çözülmeye başladı. Masharipov’un verdiği bilgiler, polislerce tek tek kontrol ediliyor. Bu arada, DEAŞ’lı teröristin kaldığı nezarethane sürekli kamera sistemiyle ve nöbetçi polislerce izleniyor. 

Kayseri'de 11 gözaltı

Kayseri Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, DEAŞ'a üye oldukları, örgüt adına propaganda yaptıkları ve örgüte eleman kazandırdıkları belirlenen kişilere yönelik operasyon düzenlendi. Operasyonda 11 kişi gözaltına alındı. Bu kişiler, emniyetteki işlemelerinin ardından sağlık kontrolünden geçirilerek adliyeye sevk edildi.  

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX