0530 708 54 54
0530 708 54 54
24 Haziran 2017 Cumartesi 10:25:00 - Güncelleme:24 Haziran 2017 Cumartesi 14:38:00

Bingöl'de yaralanan yüzbaşı Arif Kalafat şehit oldu

Yaralı askerlerden Fırat Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırılan yüzbaşı Arif Kalafat tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

 

Bingöl'de terör örgütüne yönelik yürütülen operasyonda tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu yaralanan askerlerden yüzbaşı Arif Kalafat şehit oldu.

 

İHA'nın haberine göre dün gece Genç ilçesi Yeniyazı bölgesinde bölücü terör örgütüne yönelik devam eden operasyon kapsamında, teröristler tarafından tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu 3 askeri personel yaralanmıştı. Yaralı askerlerden Elazığ'a Fırat Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırılan yüzbaşı Arif Kalafat tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

 

Şehit yüzbaşının aslen Sinoplu olduğu öğrenildi.

 

 Piyade Üsteğmen Arif Kalafatiçin Elazığ'da tören düzenlendi

 

Elazığ Havalimanı'ndaki törende, şehit Kalafat'ın Türk bayrağına sarılı naaşı katafalka konuldu, saygı duruşunda bulunuldu, öz geçmişi okundu ve dua edildi.

 

Törene katılan şehidin eşi Gözde Kalafat ve mesai arkadaşları gözyaşlarına hakim olamadı.

 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, törende yaptığı konuşmada, Cenabı Allah'tan şehit üsteğmene rahmet diledi.

 

"Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır." diyen Yılmaz, bu bayrak ve vatan için en değerli varlığını canını feda eden bütün şehitleri saygı, hürmet ve minnetle yad ettiğini belirtti.

 

"Biz şehitlerimizin hiçbir zaman ölmediğine, diri olduğuna inanıyoruz ve onların emanetine sonuna kadar sahip çıkmaya devam edeceğiz inşallah." ifadesini kullanan Yılmaz, "Bu menfur terör saldırısı bir arefe günü, bayram öncesi, ramazan günü gerçekleşti. Bu hadise terörün hiçbir kutsalı olmadığını bir kez daha göstermiş oldu. Terörü, terörün arkasındaki zihniyeti, terörü bir maşa olarak kullanarak halkımızın, ülkemizin, milletimizin huzurunu kaçıranları lanetliyorum."

 

Şehidin naaşı, törenin ardından İstanbul'a uğurlandı.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX