0530 708 54 54
0530 708 54 54
26 Eylül 2018 Çarşamba 00:00:00 - Güncelleme:26 Eylül 2018 Çarşamba 00:00:00

Belçika'yla ilişkiler düzelecek

Başkan Erdoğan tarafından kabul edilen Belçika Başbakanı Michel, “İlişkilerimizi canlandırmaya karar verdik” dedi. 

Başkan Erdoğan New York'taki ikili görüşmeleri kapsamında, Belçika Başbakanı Charles Michel'i kabul etti. Michel , Başkan Erdoğan'la Birleşmiş Milletler (BM) 73. Genel Kurulu çerçevesinde yaptığı görüşmeyi “açık ve samimi” olarak niteleyerek “Türkiye ile nispeten azalmış olan ilişkilerimizi yeniden canlandırmaya karar verdik” ifadesini kullandı. 

UZUN GÖRÜŞME 

Belçika'nın en yüksek tiraja sahip gazetelerinden “Le Soir”, Michel ile yaptığı röportajı “New York'ta Erdoğan ve Michel'in uzun görüşmesi” başlığıyla manşetten verdi. İki liderin uzun süren bir görüşme yaptığına dikkat çekilen haberde, Ankara ve Brüksel'in ilişkilerinin yeniden canlandırılması konusunda mutabık kalındığı vurgulandı. 

TERÖRLE MÜCADELE 

Belçika Başbakanı, “Farklı konular üzerinde görüş alışverişinde bulunduk. Türkiye'nin Suriye'deki jeopolitik rolü, terörle mücadele, göç, Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB), ABD ve Rusya ile ilişkileri gündeme geldi” ifadelerini kullandı.  

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX