0530 708 54 54
0530 708 54 54
25 Mayıs 2017 Perşembe 11:06:00 - Güncelleme:25 Mayıs 2017 Perşembe 11:57:00

Bekir Bozdağ: İsimleri verin milletvekilliğinden istifa ederim, gösteremezsiniz siz edecek misiniz?

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "900 hakim aldı, 800'ü AK Parti'li çıktı" şeklindeki iddialara tepki gösterdi


Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Genel Kurulu'nda Adalet Bakanı Bekir Bozdağ hakkında gensoru önergesi verdi. Görüşmeler sırasında söz alan Bakan Bozdağ eleştirilere yanıt verdi. Sözler oldukça sertti, Meclis'te bir anda tansiyon yükseldi. Bekir Bozdağ ''gensoruyu size FETÖ mü verdirdi'' diye sordu.

 

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ hakkında verilen gensoru önergesi Meclis Genel Kurulu'nda reddedildi.
 

 

"YALAN SÖYLÜYORSUNUZ, İFTİRA ATIYORSUNUZ" 

"900 hakim aldı, 800'ü AK Parti'li çıktı" şeklinde bir iddianın konu edildiğini ifade eden Bozdağ, bu iddianın sahiplerinin 800 hakimin kim olduğunu açıklaması gerektiğini bildirdi. Bozdağ, şunları söyledi:

 

"800 AK Parti'li hakim varsa namuslu ve dürüst olan biri, bunları dağıtır, millete gösterir. 800 hakim, savcı adayının adını istiyorum. Parlamentoda söylüyorum, siz bu isimleri verin, ben bu saatten itibaren milletvekilliğinden istifa ediyorum. Namuslu, dürüst bir insansanız siz istifa ediyor musunuz? 800'ü AK Parti'lidir diye algı operasyonu yapmak dürüst bir siyasetçiye yakışmaz. Dürüstseniz getireceksiniz. Burada iki, üç isim vermek değil, 800 ismi buraya koyacaksınız. Yalan söylüyorsunuz, iftira atıyorsunuz."

 

İddialara konu edilen kişilerin hakim veya savcı değil, hakim ve savcı adayı olduklarını ifade eden Bozdağ, hakim ve savcı adayı olmak için kuralların anayasa ve yasalarla belirlendiğini kaydetti.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX