0530 708 54 54
0530 708 54 54
30 Mayıs 2019 Perşembe 15:01:00 - Güncelleme:30 Mayıs 2019 Perşembe 18:51:00

Başkan Erdoğan'ın müjdesini verdiği yeşil pasaport hakkı avukatları sevindirdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın müjdeyi vermesiyle Metin Feyzioğlu büyük bir sevinçle alkış tuttu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Yargı Reformu Streteji Belgesi'ni açıkladı.  Bu belgede hakimler, savcılar, avukatlar için çok önemli değişiklikler söz konusu.  Hukuk fakülteleri 5 yıla çıkarılırken, avukat olmak isteyen mezun olduktan sonra sınava tabi tutulacak. Hakim ve savcı olmak isteyen de ikinci bir sınavdan geçmek zorunda.

ERDOĞAN'IN MÜJDESİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan değişiklikleri açıklarken hukukçulara sevindiren bir müjdeyi de verdi. Erdoğan, "Avukatlara yeşil pasaport verilecek." dedi.

HUKUKÇULAR SEVİNDİ

Salonda bulunan, başta Metin Feyzioğlu olmak üzere, bütün hukukçular bu sözleri büyük bir sevinçle alkışladı. Feyzioğlu ile göz göze gelen Erdoğan da gülümsedi.


İşte Başkan Erdoğan'ın o sözleri...

Maaş ve özlük haklarının yetersiz olması nedeniyle kamuda nitelikli avukat çalıştırmak güç oluyor. Kamuda görev yapan avukatlarla ilgili sorunları çözüyoruz. Türk avukatlık camiası uluslararasında faaliyet gösterecek şekilde hızlı bir girişim içindedir. Avukatların mesleki kariyeri gelişiyor. Avukatlara da yeşil pasaport hakkı vererek uluslararası faaliyetlerini kolaylaştırmayı hedefliyoruz.



Hukuk fakültelerinde eğitim süresi 5 yıla çıkıyor

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX