0530 708 54 54
0530 708 54 54
16 Nisan 2021 Cuma 14:53:00 - Güncelleme:16 Nisan 2021 Cuma 16:16:00

Başkan Erdoğan'dan flaş Dendias açıklaması: Bakanımız ona haddini bildirdi

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da cuma namazının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Dendias ziyaretindeki gerilimle ilgili ilk kez konuşan Başkan Erdoğan, "Yunan bakana, Dışişleri Bakanımız haddini bildirdi. Daha yumuşak olamazdı" dedi.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da cuma namazının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Dendias ziyaretindeki gerilimle ilgili ilk kez konuşan Başkan Erdoğan, "Yunan bakana, Dışişleri Bakanımız haddini bildirdi. Daha yumuşak olamazdı" dedi.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da cuma namazının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, "Dışişleri Bakanımız, Dendias'ın bu davranışları, tutumu karşısında ona haddini bildirdi" ifadesinde bulundu.

Başkan Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

(Yunan Bakan ile görüşmede gerginlik) Dışişleri Bakanımız, Dendias'ın davranışları, tutumu karşısında ona haddini bildirdi. Aramıza başkalarını sokmayalım dedim. 150 bin soydaşımıza gerekli ilgi gösterilmiyor. Hala başmüftüyü kalkıp kendiniz atıyorsunuz. Oradaki başmüftüyü atama hakkınız Lozan'a göre yok. Biz patriği atamıyoruz.

(Patates soğan dağıtımı tartışması) Nedense Bay Kemal rahatsız oldu. Biz işimizi biliyoruz, bunların yalanlarına ilgil duymadan yolumuza devam ediyoruz.

"YANLIŞTAN DÖNÜLMEZSE ATACAĞIMIZ ADIMLAR FARKLI OLUR"

(KKTC'de Kur'an kurslarının kapatılması) Anayasa Mahkemesi Başkanı'nın laikliğin ne olduğunu öğrenmesi lazım, açıklaması kabul edilebilir değil. Laiklik anlayışı onların anladığı gibi değildir ve Kuzey Kıbrıs bir Fransa değildir. Tavır değişti değişti, değişmediği takdirde biz özellikle Kuzey Kıbrıs'ta inanç özgürlüğü noktasında Kur'an eğitimi noktasında eğitime teşkil edecek adımların atılmasına müsaade edemeyiz. Kuzey Kıbrıs, Türkiye'deki uygulamalar neyse bunları safhasına geçirmek durumundadır. Din düşmanı sendikaların attığı adımları kabul etmemiz mümkün değildir. Anayasa Mahkemesi Başkanı, bu yanlışından süratle dönmelidir. Dönmediği takdirde atacağımız adımlar da bundan sonraki süreçte farklı olacaktır, bunu da bilmeleri gerekir.

"KÖPRÜLERDEN BİR TANESİNİN ADIMINI İNŞALLAH HAZİRAN'DA ATACAĞIZ"

Erdoğan, Kanal İstanbul projesiyle ilgili ihale sürecinin sorulması üzerine, "Muhalefetin işi gücü bu ülkede herhangi bir şeyi, hayırlı bir işi yaptırmamak. Şu anda biz ilk adımı, inşallah kanal üzerinden geçecek köprülerin adımını atalım istiyoruz. Şimdi ilk etapta planlanan 6 köprü, bunun 7'de olma durumu var. Şu anda projelendirmede bu adımlar atıldı. Kanal üzerinden geçecek köprülerden bir tanesinin adımını inşallah Haziran'da atacağız. Şu an itibarıyla da Ulaştırma Bakanlığımız, Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız süratle adımı atıp ve sahiplendirme, sahiplendirmeyle birlikte de inşallah bu adamı atıp temeli atacağız. Bu temelle birlikte ilk köprünün yapımına başlayacağız. Çünkü bu köprülerle birlikte bir defa kanalın her iki yanından sürecin başlaması önem arz ediyor. Bunları devam ettireceğiz. Bir diğer taraftan da tabi çok ciddi hafriyat söz konusu olacak. Bu hafriyatların yapımı da sahiplendirme bittikten sonra başlayacak. Burada tabi küresel sermayeden, yerli sermayeyle bu işe girecek olanlar var. Veyahut konsorsiyum olarak sadece Türkiye'den bu işi yürütecek olanlar olabilir. Bir diğer taraftan da, yani dış kredi veya tamamıyla içeriden bu işi yapmak suretiyle adımı atmak da söz konusu" şeklinde konuştu.

"İSRAİL'İN İSLAM DÜŞMANLIĞINI BİLİYORUZ"

Erdoğan, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırıyla ilgili olarak ise, "Bu tabi İsrail'in maalesef Müslümanlara karşı tavrının çok açık net bir göstergesidir. İsrail'in İslam düşmanlığını biliyoruz. Ama maalesef İsrail bu huylarından vazgeçmiyor. İsrail yönetimi bu huylarından vazgeçmiyor. Bu din düşmanlığı İslam'a karşı olan düşmanlığı karşısında tüm insanlık istiyoruz ki bu İsrail'in İslam'a olan düşmanlığını da yakından takip etsin ona göre de bunların değerlendirmesini yapsın. Biz tabi ister istemez, İsrail bu tavrını devam ettirdiği sürece ikili münasebetlerimizin de arzu edilen seviyeye gelmesi mümkün olmuyor" dedi.

Etiketler : başkan erdoğan yunanistan dendias çavuşoğlu
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX