0530 708 54 54
0530 708 54 54
10 Nisan 2020 Cuma 22:31:00 - Güncelleme:10 Nisan 2020 Cuma 22:48:00

Başkan Erdoğan, Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic ile telefonda görüştü

Kaynak: AA

ABONE OL

Başkan Erdoğan, Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic ile telefonda görüştü. Kovid-19 ile mücadelede iş birliği konuları, ikili ilişkiler ele alındı.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic ile telefonda görüştü.

Türkiye'den geçtiğimiz günlerde bilindiği üzere Sırbistan'a askeri kargo uçağıyla maske, tulum ve tanı kiti gönderilmişti.

İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Erdoğan görüşmede, Vucic'e oğlunun yeni tip koronavirüse (Kovid-19) yakalanması nedeniyle şifa dileklerini iletti.

Görüşmede, Kovid-19 ile mücadelede iş birliği konuları, ikili ilişkiler ve bölgesel meseleler de ele alındı.

Geçtiğimiz günlerde Sırbistan'a gönderilen kargo paketleri üzerinde Türkiye ve yardım gönderilen ülkelerin bayrakları ile Hz. Mevlana'nın, 'Ümitsizliğin ardında nice ümitler var, karanlığın ardında nice güneşler var' sözleri yer aldı. Kargo kutularının üzerinde, 'Türkiye'den sevgilerle' notu da koyuldu. Uçak yardım malzemelerinin dağıtımında, önce Sırbıstan'ın başkenti Belgrad'a, ardından Saray Bosna, Karadağ, Üsküp ve Priştine'ye giderek malzemeleri teslim edildi.


Etiketler : başkan erdoğan koronavirüs kovid
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX