0530 708 54 54
0530 708 54 54
22 Eylül 2018 Cumartesi 15:16:00 - Güncelleme:22 Eylül 2018 Cumartesi 16:00:00

Başkan Erdoğan: Bilim insanlarımıza sesleniyorum, başlattığımız teknoloji seferberliğine katılın

Türkiye'nin ilk ayağı yere basmayan festivali olan ilk havacılık, uzay ve teknoloji festivali Teknofest İstanbul'a katılanlara hitap etti.

Başkan Erdoğan Türkmedya'nın medya sponsoru olduğu TEKNOFEST'in düzenlendiği 3. havalimanına geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı taşıyan ATA uçağına, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da F 16 savaş uçağı ile eşlik etti. Erdoğan'ın uçağı ve F-16'lar festival alanı üzerinden alçak uçuş yaparak, vatandaşları selamladı. Yeni havalimanına önce F 16'lar, ardından da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın uçağı indi.

Burada katılımcılara hitap eden Başkan Erdoğan gençlere hayallerinin peşinden gitmesi gerektiğini vurguladı, yurt dışında bulunan bilim insanlarımıza çağrıda bulundu. Başkan Erdoğan yaptığı konuşmada 'Her yerdeki bilim insanlarımıza sesleniyorum. Başlattığımız teknoloji seferberliğine katılın' dedi.

BAŞKAN ERDOĞAN'IN KONUŞMASINDAN SATIRBAŞLARI;

"Değerli TEKNOFEST katılımcıları, hepinizi saygıyla hürmetle selamlıyorum. Türkiye'nin milli teknoloji hamlesi olarak gördüğüm bu etkinlikte emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Ödül alan tüm gençleri ve tüm takımları kutluyorum. Günümüz dünyasında gerçek anlamında bağımsızlığın birinci şartı teknolojiyi tasarlayan, üreten ve ihraç eden ülkelerdir. Her yenilik gibi teknolojideki gelişmelerin de ilk aşaması hayal edebilmektir. Ne zaman hayal etmeyi bıraktıysak işte o zaman gerilemeye başladık. Biz de Türkiye'ye ne kazandırdıysak hep hayallerimizin peşinden koşarak kazandırdık. Milli teknoloji hamlesi doğrultusunda tüm çalışmaları Cumhurbaşkanlığı ve ilgili kurumlarımız olarak sivil toplum kuruluşlarımızla birlikte desteklemekte kararlıyız. Yıllardır başka yerlerdeki gösterilerini hayranlıkla izlediğimiz pek çok etkinlik, artık ülkemizde düzenleniyor. Değerli dostlar, TEKNOFEST kapsamında düzenlenen yarışmalarda 5 binin üzerinde takımın yarışması bile bir iftihardır."

"MİLLİ TEKNOLOJİ HAMLESİ DOĞRULTUSUNDAKİ TÜM ÇALIŞMALARI DESTEKLEYECEĞİZ"

"Günümüz güvenlik kavramının anlamı büyük ölçüde değişti. Artık fiziki güvenliğinizi siber güvenlikle, dijital sanayi ile yerli yazılımla tahkim etmiyorsanız kendi kendinizi kandırıyorsunuz demektir. Teknolojiyi tasarlamak, geliştirmek ve öğretmektir aslolan. TEKNOFEST'in bir sıçrama vesilesi olmasını düşünüyorum. Ülkemizin milli teknoloji hamlesinin başarıya ulaşması, teknoloji üreten bir toplum haline dönüşmemizle mümkündür. Milli teknoloji hamlesi doğrultusunda yapılan tüm çalışmaları destekleyeceğiz. Gençlerin ufkunu açmakta kararlıyız."

"İHRACAT YAPMASINA BİLE FIRSAT VERİLMEMİŞTİR"

1925'te Haliç'te yerli sermayeyle gerçekten önemli bir savunma sanayi fabrikası kurulmuştur. İkinci Dünya savaşı yılları sırasında bu çabalar hız kazanmıştır. İngiltere ve ABD'nin askeri yardımları bahane edilerek bu fabrika atıl hale getirilmiştir. Nuri Demirağ'ın uçak fabrikasının dışarıya ihracat yapmasına bile fırsat verilmemiştir. Vecihi Hürkuş'un çırpınışları sabote edilmiştir. Hele bir de Kafkas İslam Ordusu Komutanı Nuri Paşa'nın hikayesi var ki tam bir ibret vesikasıdır. Kafkas İslam Ordusu'nun dağıtılmasından sonra uzun yıllar yurt dışında yaşamak zorunda kalan Nuri Paşa, ikinci dünya savaşından sonra dönmüştür. 1949'da bu fabrika aralarında Nuri Paşa'nın olduğu pek çok kişiyle birlikte şüpheli şekilde havaya uçmuştur. Ölenlerin cesetlerine dahi ulaşılamamıştır."

    "TEHDİT EDİLDİĞİMİZ ANLAR BİLE OLDU"

    Bunlar bize dost, stratejik ortak görünenler. İma yoluyla Nuri Demirağ'ların, Nuri Killigil'lerin akibeti ile tehdit edildiğimiz anlar oldu. Hiçbirine eyvallah etmedik. Allah'ın verdiği ömrü kimse kısaltamaz. Önceliklerimiz çerçevesinde başlattığımız projeleri sabırla dirayetle takip ettik, ediyoruz."

"İNSANSIZ HAVA ARAÇLARIMIZIN HİKAYESİ FİLM OLABİLECEK KADAR ÇARPICIDIR"

"Son yıllarda yaşadığımız her hadise bağımsızlıkla teknoloji ve özellikle savunma sanayii arasındaki ilişkiyi tekrar tekrar gösteriyor. Teknoloji yerli ve milli olarak geliştirerek bağımsızlığımızı perçinlemek istiyoruz. Dünyanın her yerindeki bilim insanlarımızı, ülkemizde başlattığımız bilim ve teknoloji atılımımıza katılmaya davet ediyorum."

"GENÇLERE SESLENİYORUM: HAYALLERİNİZİN PEŞİNDEN GİDİN"

"Terör örgütlerine 19 bin tır silah ve mühimmat gönderiyorlar. 3 bin kargo uçağıyla silah ve mühimmat gönderiyorlar. Bunlar bize dost görünenler yapıyorlar. Sadece insansız hava araçlarımızın hikayesi bile film olabilecek kadar çarpıcıdır, düşündürücüdür. Buradan gençlere sesleniyorum. Lütfen hayallerinizin peşinden gidin. Kendinize güvendiğinizde, hatalarınızdan ders aldığınızda, kendinizi geliştirmekten vazgeçmediğinizde önünüzdeki kapıların birer birer açıldığını göreceksiniz. Sizlere en kalbi duygularımla selamlarımı yolluyorum. Allah'a emanet olun."

Park yerine yanaşan uçaktan inen Erdoğan'a festivale katılan gençler de büyük ilgi gösterdi. Gençler, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı uçağın kapısında karşıladı. Pilot tulumu giydiği görülen Erdoğan, uçaktan inerek gençlerle tek tek tokalaştı. Erdoğan daha sonra gençlerle birlikte festival alanına yürüdü.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX