0530 708 54 54
0530 708 54 54
18 Kasım 2018 Pazar 08:00:00 - Güncelleme:18 Kasım 2018 Pazar 08:52:00

Başkan Erdoğan: Azgın azınlığın oyununa gelmeyiz

Başkan Erdoğan, İstanbul'da yapımı tamamlanan 5 millet bahçesinin açılışında Kılıçdaroğlu'nu sert sözlerle eleştirdi. CHP'nin kendi ilkelliğini milleti istismar ederek örtmeye çalıştığını söyledi. 

Başkan Erdoğan, İstanbul'da 5 millet bahçesinin açılışı nedeniyle Başakşehir'de düzenlenen törende vatandaşlara seslendi. Sözlerine, ''Başakşehir, Kayaşehir, Hoşdere, Baruthane ve Çırpıcı millet bahçelerinin hayırlı olmasını Allah'tan niyaz ediyorum” diye başlayan Erdoğan, konuşmasında CHP'yi ve Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nu sert sözlerle eleştirdi. Erdoğan, “100 günlük icraat programımızda yer alan taahhütlerimizden birini daha yerini getirmiş oluyoruz. Biz yaparız onlar konuşur farkımız bu. Biz durmuyoruz onlar dedikodu yapıyor onlar ne yapılırsa yapılsın karşısına dikiliyorlar” ifadelerini kullandı. 

MEYDANI CHP'YE BIRAKMAYACAĞIZ 

Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz tek parti devrinden beri milleti aşağılayan, küçümseyen, hakaret eden, kendi marjinal yaklaşımlarını topluma dayatmak isteyen azgın azınlığın oyunlarıyla sarsılacak bir ülke değiliz. Cumhuriyet Halk Partisi'nin bu oyununa gelmedik ve gelmeyeceğiz. Kendi kifayetsizliklerini, kendi tembelliklerini, ilkelliklerini milletimizin değerlerini istismar aracı haline getirerek, örtmek isteyenlere meydanı asla bırakmayacağız. Bana İstiklal Marşı'nı okuyup okumamaktan bahsediyor. Hadi oradan... Biz onunla büyüdük önce haddini bileceksin. Biz İstiklal Marşı'yla Safahat'ı yastık altı kitabı olarak koyduk ve öyle büyüdük. Milletimizin de bizim de karnımız bu bayat oyunlara toktur.” 

DEĞERLERİMİZE SALDIRAMAZLAR 

“Türkiye'de ne Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal'e, ne de inancından, meşrebinden, kılık kıyafetinden dolayı herhangi bir vatandaşımıza hakaret edilmesine izin vermeyiz” diyen Başkan Erdoğan konuşmasını şöyle tamamladı: “Teröristlerin cenazelerine gitmekten geri durmayanlar teröre, Kobani'ye çanak tutanları cezaevinde gidip ziyaret eden CHP'liler ve diğer siyasi parti mensupları bu ülkede bizim değerlerimize saldıramazlar. Ağızlarını açtıklarında, her açtıklarında Atatürk istismarı yapan, buna karşılık onun bizlere emaneti olan cumhuriyetimizi bir milim ileriye taşıyacak hiçbir icraatları bulunmayanları bir kez daha milletimizin terazisine çıkartacağız.” 

YAKIP YIKANLAR GÖRSÜN 

Başkan Erdoğan açılış töreninde, “Çevrecilik adına yakıp yıkanlar, Gezi olaylarını yapanlar, ülkenin hayrına her işin karşısına dikilenler, gelip şu millet bahçelerine baksınlar ve gerçek çevrecilik nedir görsünler” dedi.

Erdoğan, bir vatandaşın getirdiği Türk bayrağını öperek teslim aldı.

YEREL SEÇİMİN ADI 'GÖNÜL BELEDİYECİLİĞİ'

Erdoğan, sadece hizmet etmenin yeterli olmağını gönülleri de kazanmak gerektiğini söyledi. 

Tören alanını dolduran coşkulu topluluğa seslenen Başkan Erdoğan, “Buradaki şu katılımı görünce, Rabbime hamdediyorum. Bütün vatandaşlarım burada” dedi. Erdoğan, halka “Ne diyoruz? Durmak yok. 31 Mart'a hazır mıyız?” diye seslendi. Vatandaşlar da “Yola devam. Hazırız” yanıtını verdi. Erdoğan, “Şehir budur. İşte bu sebeple biz de hizmet belediyeciliği derken, gönül belediyeciliğini de içine alan daha kapsamlı bir anlayışı ifade ediyoruz ama ben bugün sizi bir başka görüyorum. Bambaşka bir heyecanınız var maşallah” dedi. 

“HİZMET GEREKLİ AMA YETERLİ DEĞİL” 

Şayet bir şehirde, gönlünü kazanamadıkları tek bir kişi bırakmışlarsa o şehri baştan sona yeniden inşa etseler dahi vazifelerini layıkıyla yerine getirmiş olmayacaklarını ifade eden Erdoğan, “Bunun için 31 Mart 2019 seçimlerini 'Gönül Belediyeciliği' seçimi olarak görüyoruz. Adını böyle koyduk, gönül belediyeciliği.” diye konuştu. 

ATATÜRK HAVALİMANI'NA DEV FUAR ALANI

Millet Bahçeleri açılış töreninde Başkan Erdoğan İstanbullulara bir müjde verdi. Erdoğan, “Türkiye'nin en büyük fuar alanını Atatürk Havalimanı'nın kapalı alanlarından yapacağız. Devasa bir millet bahçesi de orada yapacağız. İstanbul daha güzel olacak, bu millete bu yakışır” dedi. 

KANAL İSTANBUL YAPILACAK 

Kanal İstanbul projesinin de hayata geçirileceğini belirten Erdoğan, “Biz 'Kanal İstanbul' diyoruz, onlar 'İstemezük' diyorlar, 'Yaptırmazük' diyorlar. Yapacağız, yapacağız isteseniz de istemeseniz de yapacağız” ifadelerini kullandı. 

Bu ülke 18 yıl ezana hasret bırakıldı 

Başkan Erdoğan,  2018 Yılı Mevlid-i Nebi Haftası Açılışı'nda konuştu. Erdoğan, “Bu ülke 18 yıl boyunca ezana hasret bırakıldı. Şimdi bu hortlatılıyor, yeniden gündeme getiriliyor. Asla başaramayacaksınız” dedi. Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın Kadir Mısıroğlu'na yaptığı ziyarete ilişkin “Diyanet İşleri Başkanlığımızı siyasi tartışmaların malzemesi yapma girişimlerini tasvip etmediğimi belirtmek istiyorum” ifadelerini kullandı. 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX