0530 708 54 54
0530 708 54 54
21 Nisan 2017 Cuma 14:28:00 - Güncelleme:21 Nisan 2017 Cuma 14:32:00

Başbakan Yıldırım'dan CHP'nin Danıştay kararına sert tepki

Başbakan Binali Yıldırım, CHP'nin Danıştay'a gitmesi ile ilgili olarak "İstedikleri yere gidebilirler. Millet son sözü söylemiştir" dedi.

 

İşte Başbakan Binali Yıldırım'ın konuşmasından satırbaşları:

 

Bu mücadele devam edecek. Türkiye'nin sınırlarının dışında da tehdit varolduğu müddetçe bu tehdit kimden gelirse gelsin, Türkiye bunların hepsine gereken karşılığı verir. Önemli olan ülkemizni güvenliği, milletimizin can ve mal emniyetidir ve hudutlarımızın güvenliğidir. Türkiye bunu her şart altında sağlayacak güçtedir. Amerika ile DEAŞ'a karşı mücadelede tavrımız çok açık ve nettir. Nasıl bir işbirliği yapacağımız her seviyede kendilerine aktarılmıştır. bu şartlar altında karar bizim değil ABD'nin kararı olacaktır. Sayın Cumhurbaşkanımız 16-17 Mayıs gibi bu konuda sayın Trump'la gerekli görüşme yapacak ona göre hareket edilecektir. Türkiye'nin içeride ve dışarıda zarar verecek kim varsa, arkasında kimin olduğuna, olmadığına bakmadan gereğinin yapılacağıdır, bu bilinmesi gerekir.

 

MİLLETİN KARARININ ÜZERİNE MAHKEME KARARI İHDAS EDİLMEZ

Millete gittik, kararı millet verdi. Milletin kararını mahkemelerde şikayetlere düzeltmek demokrasinin bir yolu değildir. Ama tabii ki itiraz hakkını herkes, sadece CHP değil herkes kullanma durumundadır. Kullanmak isterse buna diyeceğimiz bir şey yoktur. Ama millet sözünü söylemiştir. Yüzde 51,4 oranında vatandaşımız evet oyu vermiştir. Evet sonucu böylece tecelli etmiştir. Bu meselenin milletin iradesine, kararına rıza göstermemek çözümü başka mecralarda aramak anlamına gelir. Bunlar beyhude gayretlerdir. Milletin zamanını daha fazla israf etmenin faydası yoktur. Esasen YSK yapılan her seçimle ilgili itirazları karara bağlar ve mesele biter. Seçimler konusunda YSK'nın verdiği karar kesindir, bunun üzerinde herhangi bir yargı yolu yoktur. Buna rağmen gidebilirler mi, gayet tabii gidebilirler. İstedikleri yere gidebilirler. Neticede milletin kararının üzerine hiçbir mahkeme bir karar ihdas edemez. 

 

YENİLEN PEHLİVAN GÜREŞE DOYMAZ! BUNLARINKİ KAKAFONİ 

Yenilen pehlivan güreşe doymaz. Öyle bir yol benimsiyorlarsa bu demokratik bir yol değildir. Milletin kararını sindirmemek, içselleştirmemek anlamına gelir. bu da ana muhalefet partisine yakışmaz. Ana muhalefet partisinde kim son sözü söylüyor onu da anlamış değiliz. Bugünlerde ana muhalefette herkes ayrı bir telden çalıyor. Tam bir kakafoni...

 

İTİRAZ KOMİSYONU TÜM İTİRAZLARI DEĞERLENDİRECEKTİR

FETÖ konusundaki itirazları karara bağlamak üzere bir KHK çıkarıldı. Bugünlerde bu atamaları yapacağız. Bugünlere kadar bakanlık valilere yapılan müracaatlar yeni baştan bu komisyon tarafından, İtiraz Komisyonu tarafından ele alınacak ve onlar çok titiz bir çalışmayla bu itirazları karara bağlayacaklar. Şimdiye kadar da itirazlar oldu, iadeler oldu. İade talepleri reddedilenler oldu. Vatandaşlar ne fark var diye merak edebilir. Fark şudur, bu komisyon anında kurulmuş bir komisyondur. Dolayısıyla hakimlerden ve değişik kurumlardan atanan üyelerden oluşacaktır. Bu komisyonun verdiği kararda iade kararı verilirse zaten yanlışlık düzeltilmiş olacak; ancak idarenin verdiği kararın doğru olduğunun tespit edilmesi halinde şikayet sahibine yargıya müracaat yolu açılacak ve ondan sonra tabii yargı nihai kararı vermiş olacaktır. Şu andaki idari tasarruflarda OHAL dolayısıyla yargı yolu kapalı.

 

PARTİMİZ TAKVİMİ BAŞLATMIŞTIR

Dün gerçekleştirdiğimiz MYK, MYKS, Genişletilmiş toplantılar önceden planlanmış toplantılardır. Esas itibarıyla referandumun kapsamlı olarak değerlendirilmesidir. Partimiz yetkili kurulları kongre tavkimi ile ilgili çalışmaları başlatmıştır. Bundan sonra ne karar verilecekse ona göre icra edilecektir.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX