0530 708 54 54
0530 708 54 54
20 Ağustos 2017 Pazar 00:54:00 - Güncelleme:20 Ağustos 2017 Pazar 01:13:00

Başbakan Yıldırım: Türkiye'nin fikrini merak ediyorlar

Başbakan Yıldırım Singapur'a hareketi öncesi Esenboğa Havalimanı’nda basın toplantısı düzenledi. Yıldırım, "Barış sürecinin sağlanmasına yönelik teklifler var çabalar var. Bunlar da gelip Türkiye ile istişare ediyorlar olay bundan ibaret. Suriye'nin geleceği bakımından İnsanların tekrar evlerine dönmeleri bakımından bu konuyu Türkiye'nin yakından takip etmesinden daha doğal bir şey yok." dedi.

 

Başbakan Yıldırım'dan öne çıkan açıklamalar;

 

TEHDİT NEREDEN GELİRSE GELSİN TÜRKİYE GEREKEN CEVABI ANINDA VERİR 

Afrin İdlib konusuna gelince burada kimin eli kimin cebinde belli değil. Terör örgütleri sürekli birbirlerinden devralıyor. Bunun bedelini de orada yaşayan masum insanlar ödüyor bir de Türkiye tabii ki. Türkiye buraya komşu olduğu için terör tehdidi sürekli mevcut. Daha bu sabah 5 DEAŞ örgüt mensubunu sınırdan izinsiz geçerken yakalandı ve etkisiz hale getirildi. Türkiye ülkemizin sınır güvenliği bakımından milletimizin can ve mal güvenliği bakımından tehdite karşı nereden gelirse gelsin gereken cevabı verir.

 

TÜRKİYE İLE İSTİŞARE ETMEK İÇİN GELİYORLAR 

Suriye'de kalıcı barış için sürekli yaptığımız çalışmalarımız var. Türkiye'ye yapılan ziyaretler de bu çalışmalara yöneliktir. Barış sürecinin sağlanmasına yönelik teklifler var çabalar var. Bunlar da gelip Türkiye ile istişare ediyorlar olay bundan ibaret. Suriye'nin geleceği bakımından İnsanların tekrar evlerine dönmeleri bakımından bu konuyu Türkiye'nin yakından takip etmesinden daha doğal bir şey yok.

 

ÇALIŞANLARIMIZA TEMİNATIMIZDIR KİMSEYİ ENFLASYONUN ALTINDA BİR ÜCRETE MAHKUM ETMEYECEĞİZ 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız bir süreden beri memurlarımız adına toplu sözleşmeleri muhatapları ile memur sendikaları ile sürdürüyor. Pazartesi gece yarısına kadar süre var. Bu süre zarfında mutabakat sağlanırsa sözleşme imzalanmış olacak. Sağlanamazsa hakem kuruluna gidecek. Hakem kurulu bir karar verecek ve ona göre uygulanacak. Ümit ederiz ki hakeme gerek kalmadan makul bir seviyede anlaşma sağlanır. Sendikaların görevi alabildiğince çok fazla imkan almak. Kaynaklarımızı ihtiyaçlarımızı karşılaştırıp gereken makul bir seviyede çözüm üretmek. Dolayısıyla burada sendikacılarımızın bizim kadar ülkenin kaynaklarının en iyi şekilde değerlendirilmesi gerektiği konusunda tereddütüm yok. Gönlümüz çok arzu eder çok fazla verelim ama şartlar ortada. Ama şu bilinmelidir ki çalışanlarımızı memurlarımızı enflasyonun altında bir ücrete mahkum etmeyeceğiz.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX