0530 708 54 54
0530 708 54 54
22 Mayıs 2017 Pazartesi 17:21:00 - Güncelleme:22 Mayıs 2017 Pazartesi 17:41:00

Başbakan Yıldırım: Rusya ile normalleşme sürecinde bir adım daha atıldı

Başbakan Binali Yıldırım, Gürcistan öncesi basın toplantısı düzenleyen Yıldırım, ikili işbirliği ve yatırımlar yapılacağını açıkladı. Başbakan Yıldırım, "Rusya ile yaş meyve ve beyaz et yasağı kalkacak. 6 tarım ürünü için görüşmeler sürecek." dedi.

Başbakan Binali Yıldırım Atatürk Havalimanı'nda önemli açıklama yaptı

 

Gürcistan'la Yüksek Düzeyli Stratejik Toplantısı'nın birincisini 15 Temmuz darbe girişiminin hemen arkasından 19 Temmuz'da Ankara'da gerçekleştirmiştik. Şimdi ikincisini Gürcistan'da Tiflis'te gerçekleştireceğiz. Gürcistan Başkanı değerli dostumla beraber ev sahipliğinde bakanlarımızın da katılımıyla gerçekleştireceğiz. Bu yıl Gürcistan'la ulaştırmadan enerjiye, kültürden eğitime her alanda işbirliğimizi ileri seviyeye taşıyarak ileri stratejik ortaklık düzeyine ulaştırdık. Serbest Ticaret Anlaşması'nı imzaladığımız 2007'den bu yana 10 yıldır Gürcistan'ın en büyük ticaret ortağı durumundayız. Gürcistan'a doğrudan yatırım yapan ülkelerin başında da Türkiye gelmektedir. İkili ekonomik işbirliğinin arttırılması için halen büyük potansiyel mevcut olup, firmalarımız açısından Gürcistan önemli ve cazip konumdadır.

 

GÜRCİSTAN FETÖ İLE MÜCADELEMİZE AKTİF DESTEK VERİYOR

Yarın bazı anlaşmaları da iki ülke arasında imzalama fırsatımız olacak. Terörle mücadele önemli gündem başlıklarımızdan biri olacak. FETÖ ile mücadele konusunda da dostumuz, komşumuz Gürcistan'ın aktif desteğini her zaman gördük, bundan sonra da göreceğimize inanıyoruz. Bu yakın işbirliğimizin önümüzdeki dönemde de devam edeceğine inancımız tamdır. Soydaşlarımız Ahıska Türkleri keza ortak gündemimizdeki önemli konulardan biridir. Geri dönüşler konusunda Gürcü bakanla yakın temas sürüyor, bu hususta elimizden geleni yapmaya hazır olduğumuzu muhataplarımıza ifade ediyoruz.
 

BAKÜ TİFLİS KARS DEMİRYOLU HATTI BU YIL BİTECEK

 

Bakü-Tiflis-Kars demiryolu bitirilme aşamasına gelmiştir. Bu yıl bitmeden tren hattını çalıştırmaya başlayacağız. Çin'de yapılan orta koridor çerçevesinin önemli halkasını tamamlamış oluyoruz. Pekin'den Londra'ya kadar modern İpek Yolu'nun ihya edilmesi, Marmaray'la iki kıtanın deniz altından birleştirerek bu önemli güzergahın birleştirilmesi demektir.

 

Normalleşme sürecinde bir adım daha atıldı

 

Malum bugün Karadeniz Ekonomi Birliği'nin bir zirvesi oldu. Burada bölgesel işbirliği kapsamlı şekilde değerlendirildi. Akabinde Rusya Başbakanı Medvedev ile bir araya geldi ve uçak krizinden sonra normalleşme sürecinde bir adım attık. Müteahhitlik hizmetleri, otelcilik gibi 6 alanda Türk firmalarına uygulanan yasaklar için kaldırılma kararı alındı.Rusya'da faaliyet gösteren firmalara ilişkin kısıtlama ve yasaklamalar kaldırıldı. İthalatı yasaklanan elma, armut, beyaz ete uygulanan yasaklar bir hafta içerisinde kaldırılacak.

 

Rusya ile vize Mayıs ayında kaldırılıyor

Vize konusunda öncelikle uçuş personeli ve hizmet pasaportuna yönelik vizeler Mayıs ayında kaldırılacak.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX