0530 708 54 54
0530 708 54 54
27 Nisan 2018 Cuma 00:00:00 - Güncelleme:27 Nisan 2018 Cuma 00:00:00

Başbakan Yıldırım: Milletimiz hoş karşılamaz

Abdullah Gül'ü ortak aday gösterme çabalarının 'bir mühendislik projesi' olduğunu belirten Başbakan Yıldırım, “Ama gözüktüğü kadarıyla akamete uğradı, başarısız oldu” dedi. 

Başbakan Yıldırım, İspanya ziyareti dönüşünde uçakta habercilerin sorularını yanıtladı. Yıldırım, muhalefetin ortak aday arayışı ve Abdullah Gül’ün adaylığının gündeme gelmesine ilişkin, “Bu kadar gayretin arkasında belli ki bir mühendislik projesi vardı. Ama proje gözüktüğü kadarıyla akamete uğradı; patladı, elde kaldı. Başarısız oldu” dedi. 

'İTİBARINIZI KORUYUN' 

Başbakan Yıldırım, Gül'ü kastederek şu değerlendirmede bulundu: “Uzun yıllar içinde bulunduğumuz önemli görevler üstlendiğiniz bir siyasi hareketten ayrıldığınızda ne eski yerinize ne de yeni yerinize yaranırsınız. Tecrübeler bunu göstermiştir. O bakımdan yani ne anlatacaksınız? 'Ben geldim, ama işte orada şöyle oldu-böyle oldu'. Demezler mi, 'sen orada bu makamlarda bulunurken bunları niye söylemedin, bunları düzeltecek işleri niye yapmadın?' O yüzden bizim halkımızın feraseti çok engindir, bu tip savrulmaları, evrilmeleri hoş karşılamaz. İnsanlar biriktirdikleri itibarı korumalıdır, tüketmemelidir, itibar çok zor elde edilir, ama tüketilmesi kolaydır.” 

HERKES MESAJ VERİYOR 

Başbakan Yıldırım CHP'nin vekillerini İP'ye kiraya vermesi ve aday arayışlarına ilişkin soru üzerine, “Seçim takvimi belli oldu. Seçim havasına girilince tabii trafik yoğunluğu artar. Herkes, 'Ben de buradayım, beni de unutmayın' mesajını veriyor. Bunu yadırgamamak lazım. Seçim öncesi bu tip şeyler olabilir. Başka partilerin ne yaptığını, ne ettiğini biz üzerinde durmanın çok gerekli olmadığını düşünüyoruz” diye konuştu. 

'EN RAHAT PARTİ BİZİZ' 

Kimin aday olup olmayacağının bir-iki gün içinde netlik kazanacağını belirten Başbakan, “CHP, İP, Saadet Partisi bir ortak aday arayışı içinde çok yoğun temasları var. Gördüğümüz kadarıyla buradan bir sonuç çıkacağa benzemiyor. En rahat parti biziz, bizde aday tartışması yok, MHP'de yok, adayımız belli, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan. Hatta seçim kararı verilmeden önce de belliydi. Dolayısıyla partilerin çatı aday denemesi yeni değil. İlk cumhurbaşkanlığı seçiminde de oldu, sonuçları görüldü. Maalesef çatının sağlam çatılmadığı, çöktüğü ortaya çıktı. Zorlama, yani zorlamayla siyaset inşa edilemez” değerlendirmesinde bulundu.

KILIÇDAROĞLU VATANI MI KENDİNİ Mİ KURTARACAK? 

Gazeteciler Başbakan Yıldırım'a CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun salı günkü grup konuşmasında sarf ettiği, “Dönem vatanı kurtarma görevidir” sözlerini hatırlatıp değerlendirmesini sordu. Yıldırım, “Vallahi vatanı kurtarma mı, kendini kurtarma mı bilemeyiz. Paçayı kurtarma dönemi de olabilir. Vatanın nesini kurtaracağız kardeşim? Vatan Kurtuluş Savaşı'nda kurtulmuş. Cumhuriyetimiz bütün birikimleriyle bugüne kadar gelmiş” diye konuştu. “Erken seçim olayı belli ki içeride de dışarı da hesapları bozdu. Bununla alakalı başta Amerika olmak üzere” sorusuna Başbakan, “Yani bazıları hayal kırıklığına uğradı. Bunu da gizlemiyorlar. O zaman doğru bir iş yaptık demek ki, doğru bir karar” karşılığını verdi. 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX