0530 708 54 54
0530 708 54 54
18 Ekim 2016 Salı 11:09:00 - Güncelleme:18 Ekim 2016 Salı 15:02:00

Bahçeli: Biz üst akıl tanımayız

MHP lideri Devlet Bahçeli, grup toplantısında yaptığı konuşmada, "İbadi ne diyor diye bakmayız. Musul, Kerkük, Telafer Türk yurdudur. Biz üst akıl falan tanımayız" dedi.

İşte Bahçeli'nin Musul gündemine ilişkin sözlerinden öne çıkanlar:

 

Terörle biteceğimizi, pes edeceğimizi, geri çekileceğimizi, kendi kendimizi yiyip tüketeceğimizi düşünüyorlar. Çok şükür ki bu aziz milletin şehitler tepesi boş değildir. Toprak yatacak erleri, bayrak tutacak neferleriyle vardır ve hıyanetin saflarını önünde sonunda dağıtılacaktır. Telim olup tavize yanaşacağımızı düşünen varsa beyni uyuşmuş demektir. Türk Milletini bölme, vatanını bölüşme hayallerini kuranların hevesi kursaklarında kalacaktır.

Halep ile Anadolu'nun kader çizgisi birbirine uzak değildir. Musul meselesine batılılar gibi bakamayız. Buralara binlerce kilometreden inmiş ülkelerin Türkiye'nin çağrı ve taleplerine kulak tıkaması aymazlıktır. Düne kadar huzur içerisinde olan coğrafyalara kanlı ambargo koyan zalim ülkelerin sahtelikleri, ayak oyunları çoktan bardağı taşırmıştır. Kimi zaman irtibat subayı görünümünde, kimi zaman manevi rehber edasıyla kendilerini gizlemişler, itilafları kaşımışlardır. Özgürlük ve demokrasi çığırtkanlarının önce bu değerleri özümsemesi vazgeçilmez bir ihtiyaçtır.

 

HAÇLI ABLUKASINDAN SIYRILMAK ZORUNDAYIZ

 

Tarihin bize yüklediği sorumluluklar vardır. Ve bu sorumluluklar ABD istedi, Almanya buyurdu diye yok sayılmayacaktır. Bu coğrafyanın yöneticilere yüklediği vizyon ve mükellefiyetler kaynak ve duruşunu elbette coğrafyadan alacaktır. Son vatanımızda yaşıyor olmanın bir jeopolitiği vardır ve asırlardır değişmemiştir. Başka başkentlerin çekim alanına paldır küldür girilmesi sadece komşu ülkelerle ilişkilerin kesilmesine yol açmayacak, bize bir vatan kaybettirecektir. İslam toplumlarının artık haçlı projelerinin zamanla genişleyen ablukasından sıyrılması çok ama çok elzem hale gelmiştir. Türkiye'nin çevresinden soyutlanması doğru olmadığı gibi mümkün de değildir.

 

MEKKE'DE VURDULAR SAKARYA'DA DİRİLDİK

 

Misak-ı Milli ile Musul ve Kerkük sevdasından vazgeçmeyeceğiz. Küdus'te yaraladılar Toroslarda durduk. Mekke'de vurdular Sakarya'da dirildik. Hayallerimiz, özlemlerimiz, kıblemiz, inancımız bir oldu. Böylece yakın coğrafyada her sokağa izlerimizi taşıdık. Buraları vatan bildik vatan yaptık.

 

BİZİ MİLLET ANLASIN YETER

 

Mescid-i Aksa'nın umutlarını yarım bırakarak ecdadımızın hedeflerini kalbimize iliştirip gerisin geriye Anadolu yollarına düştük. Cehalet çukurunda tepinenlerin, samana kazık çakma merakında olanların bu ifadeleri anlamasını beklemiyoruz.Türkiye'yi yönetenler bilsin, millet duysun inşaAllah maksadımız hasıl olacaktır.

 

HADSİZCE POZİSYON HATIRLATMASI YAPMIŞTIR!

 

Bir operasyon başladı. Irak'ın en büyük kenti olan Türkmen yurdu Musul'un DEAŞ tarafından 5 günde ele geçirilmiş ve canilerin kontrolüne geçmiştir. Türkiye'ye karşı ileri geri konuşan sömürgecilerin oyuncağına dönüşen Irak Başbakanı operasyonun ilk saatlerinde zafer vaktinin geldiğini duyurmuştur. Altını çizerek sadece Irak ordusunun gireceğini belirtmiş ve ülkemize hadsizce pozisyon hatırlatması yapmıştır. Bu politika Musul'u bir avuç çapulcuya bırakan İbadi ve yandaşlarını utandıracaktır. Bunlar hem kel hem foduldur. Türkiye'nin buraya sınırı 350 km'dir. Burayı müdafa etmek Türkiye'nin en tabi hak ve görevidir.

 

Bize göre Musul'dan DEAŞ'ın sökülüp atılması, Türkmen yurdunun asıl hak ve sahiplerine iade edilmesi kaçınılmazdır.

 

PKK DA OPERASYONA SOKULMUŞTUR

 

Saklamaya gerek yoktur. Musul operasyonunun başını ABD çekmektedir. 63 ülkeyi bulan rakamlarla bu sayı 30 bini bulmaktadır. PKKlı teröristler ve Şabi'ler de Irak ordusu görünümünde operasyona sokulmuştur. Bunları görmeyip "Türkiye gelmesin" çağrısı yapmanın mantığı celladına bağlanmış bir köleden farksızdır.

 

SIRTIMIZDAN HANÇERLENDİK

 

Türkiye'nin yardım eli uzattığı Ezidilerin sırtımızdan hançer salladığını görmemek için kör olmak gerekmektedir. İbadi kimin nam ve hesabına çalışmakta kime diyet ödemektedir? Türkiye'yi uzak tutma gayretleri kime hizmettir?

 

İBADİ İSTER KABUL ETSİN İSTER ETMESİN

 

Başika'ya TSK davet edilirken bir şey yoktu da şimdi mi oldu? Başika bekamızın kilit notkasıdır. Terk etmek boşaltmak faciaya neden olacaktır. Türkiye meşru müdafa hakkını kullanmak zorundadır. İbadi ister kabul etsin ister etmesin. Büyük devlet olmanın haysiyeti bunu gerektirmektedir.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX