0530 708 54 54
0530 708 54 54
22 Ekim 2018 Pazartesi 00:00:00 - Güncelleme:22 Ekim 2018 Pazartesi 00:00:00

Atıcı’dan HDP itirafı

CHP'li Aytuğ Atıcı, HDP'nin PKK'yı terör örgütü olarak tanımamasının CHP için sorun olmadığını söyledi. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) eski milletvekili ve partinin Mersin belediye başkan aday adayı Aytuğ Atıcı, katıldığı bir televizyon programında skandal açıklamalarda bulundu. 

TERÖRİSTLERİ SAVUNDU 

CHP’li Atıcı, terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısı Halkların Demokratik Partisi’ne (HDP) karşı CHP'nin tutumunu açıkladı. Atıcı, HDP’nin terörize edilmesinin yanlış olduğunu savundu. Atıcı, “CHP, HDP'ye kötü gözle bakmıyor, HDP'nin bu ülkenin gerçeği olduğunu biliyoruz. CHP, PKK'yı bir terör örgütü olarak tanımlar, ama HDP'yi kriminalize etmez. Bu durumda, Doğu ve Güneydoğu'daki halklar arasında, herkesin elini tutacak bir tek CHP kalmıştır” ifadelerini kullandı. 

İTTİFAKI AÇIKLAMIŞTI 

Önceki gün de İngiltere’de yerel seçimlere ilişkin soruları cevaplayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HDP’yle ittifak yapabileceklerini açıklamıştı. 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX