0530 708 54 54
0530 708 54 54
21 Mart 2018 Çarşamba 15:09:00 - Güncelleme:21 Mart 2018 Çarşamba 15:42:00

Almanya terör korkusundan tatbikat yaptı

Avrupa'da terör olayları dindi ancak, Almanya'nın korkusu geçmek bilmedi. Frankfurt tren istasyonunda terör tatbikatı yapıldı.

Almanya geçtiğimiz yıllarda terör eylemleri ile sarsılmış, yılbaşına girerken de noel pazarları ve meydanlarda üst düzey önlemler alınmıştı. Avrupa'da nerdeyse terör eylemlerinin sonu geldi ancak Avrupalıların korkusu geçmek bilmedi.

Alman polisi Frankfurt'ta DEAŞ baskını provası gerçekleştirdi.

TREN GARINDA PROVA

Frankfurt tren garını prova seti olarak belirleyen Alman polisleri, senaryoyu canlandırdı. Senaryo gereği DEAŞ'lı teröristler istasyonu basıyor, sivilleri rehin alarak bazılarını da yaralıyor. Tam bu esnada olay yerine gelen terör önleyici birlikler ile teröristler arasında çatışma çıkıyor.

GERÇEĞİ ARATMADI

Alman polisleri ve terörist kılığına giren kişilerin mühimmatları da neredeyse gerçeği ile bire bir şekilde ayarlanmıştı. her ayrıntının düşünüldüğü tatbikat, gerçek bir terör sahnesini aratmadı.

Yerde yatan rehine ve yaralılar da adeta gerçekmişçesine kendilerine biçilen rolü oynadılar.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN UYARMIŞTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz aylarda terör konusunda Avrupa ülkelerini uyararak, “Suriye’deki terör örgütlerine silah desteği sağlanmaması konusunda bölgede faaliyet gösteren ülkeleri uyardık. Şimdi bu silahların bir kısmı ülkemize yöneltildi. Aynı silahların bir kısmı da yarın onları veren ülkelere karşı kullanılmaya başlanacak. Bunun da haberini şimdiden veriyorum” demişti.

(Ensonhaber)

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX