0530 708 54 54
0530 708 54 54
26 Eylül 2018 Çarşamba 00:00:00 - Güncelleme:26 Eylül 2018 Çarşamba 00:00:00

Almanya ile yeni sayfa

Başkan Erdoğan, Cumhurbaşkanı Steinmeier'in davetlisi olarak yarın Almanya'ya gidecek. Ziyaretle birlikte iki ülke ilişkilerinde yeni bir dönem başlayacak. 

Devlet Başkanı Erdoğan'ın 27-29 Eylül tarihlerinde gerçekleştireceği Almanya ziyaretinin, iki ülke arasındaki ilişkilerde yeni bir sayfa açması bekleniyor. Erdoğan'ın ziyaretiyle iki ülke arasındaki ilişkilerin yeniden ivme kazanması amaçlanıyor. Erdoğan Başkanlık sisteminin hayata geçirilmesinin ardından Almanya'ya ilk devlet ziyaretini gerçekleştirmiş olacak. Erdoğan, ziyaretinin ilk gününde sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve Almanya'nın büyük şirketlerinin yöneticileriyle bir araya gelecek. 

STEİNMEİER'LE BAŞ BAŞA GÖRÜŞME 

Almanya Cumhurbaşkanı Frank Walter Steinmeier, dışişleri bakanlığı dönemindeki son Türkiye ziyaretinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Almanya'ya davet etmişti. Başkan Erdoğan, iade-i ziyaret kapsamında gerçekleştireceği temaslarının ikinci gününde Almanya Cumhurbaşkanı'yla bir araya gelecek. Ardından Almanya Başbakanı Angela Merkel ile öğle yemeğinde buluşacak. Görüşmenin ardından Erdoğan ve Merkel'in ortak basın toplantısı düzenlemesi bekleniyor. 

MERKEL'LE UCU AÇIK KAHVALTI 

Başkan Erdoğan, ziyaretinin son gününde Merkel'le ucu açık kahvaltıda bir araya gelecek. İki ülke arasında son 3 yıldır yaşanan sıkıntıların ele alınacağı görüşmelerde, sorunların çözüm yolları aranacak. Görüşmelerde, iki ülke arasındaki ilişkiler başta olmak üzere, İdlib'den Türkiye'ye yaşanacak olası göç dalgasına yönelik tedbirler, terörle mücadele konularında görüş alışverişinde bulunulması bekleniyor. 

KÖLN CAMİİ İBADETE AÇILACAK

Başkan Erdoğan, Merkel'le yapacağı kahvaltının ardından Köln'e geçecek. Erdoğan, Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Köln Merkez Camii'nin açılışını yapacak. 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX