0530 708 54 54
0530 708 54 54
03 Nisan 2020 Cuma 15:09:00 - Güncelleme:03 Nisan 2020 Cuma 15:14:00

Allah'ın sözleriyle dalga geçen CHP'nin gazetecisi Hakan Aygün gözaltına alındı

Kaynak: BBC Türkçe

ABONE OL

CHP'nin yayın organı Halk TV'nin gazetecisi Hakan Aygün hakkında Twitter üzerinden Allah'ın sözleriyle dalga geçtiği için, suç duyurunda bulunulmuştu. Büyük tepki çeken hakareti sebebiyle Aygün'ün gözaltına alınarak adliyeye sevk edildiği konuşuluyor. Aygün, ayetle dalga geçen tweeti atmadığını söyleyerek inkâr etti.

Halk TV'de uzun süre yönetici olarak görev yapan gazeteci Hakan Aygün, sosyal medya paylaşımı gerekçesiyle gözaltına alındı.

Aygün, kendisine ait olmadığını söylediği, “ey İBAN edenler” ifadesinin yer aldığı bir paylaşım nedeniyle gözaltına alındığı bildirildi.

KAMERALARA SIRITTI!

Polis merkezine götürülen Aygün, işlemlerinin ardından "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" ve "hakaret" suçlamasıyla adliyeye sevk edildi. 

Polis tarafından kelepçelenerek savcının huzuruna götürülen Aygün'ün sırıtması dikkat çekti

GAZETECİ BODRUM'DAKİ TEKNESİNDE YAKALANDI

Bodrum'daki teknesinde Perşembe günü gözaltına alınan Aygün'ün emniyet ifadesinin ardından savcılığa ifade verecek. Aygün'ün Türk Ceza Kanunu'nun 216. maddesi uyarınca sorgulanacak. Aygün'ün teknesinde üç saat boyunca arama yapıldı, bilgisayarına el koyuldu.

Aygün, gözaltına alınması öncesi yine Twitter hesabından bir açıklama yaparak, söz konusu tweet'i yazanın kendisi olmadığını, sayfasına retweet yöntemiyle gönderilen bir mesaj olduğunu savundu.

AYGÜN'DEN İSLAMA HAKARET!

CHP'li gazeteci Aygün, Twitter hesabından attığı bu tweetle Allah'ın indirdiği ayet ile dalga geçerek hakaret etmişti.

Etiketler : CHP IBAN Halk TV koronavirüs emniyet Hakan Aygün gözaltında Alah'ın ayeti hakaret Bodrum
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX