0530 708 54 54
0530 708 54 54
20 Şubat 2017 Pazartesi 15:47:00 - Güncelleme:20 Şubat 2017 Pazartesi 16:02:00

AK Partili Çamlı, CHP’li Erdem’in yalanlarını ifşa etti

AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı, CHP'nin 'İrancı' milletvekili Eren Erdem'in 'Cumhurbaşkanlığı Sistemi' ile ilgili yalanlarına belgelerle cevap verdi. 'Evet' de 'Hayır' da diyen başımızın tacıdır diyen Çamlı, 'Ayıp olan halka yalan söyleyerek aklını çelmeye çalışmaktır' dedi.

 

Mecliste yaptıkları kürsü işgaline rağmen yeni anayasa önerisinin halkın önüne gitmesine engel olamayan CHP'li vekiller, yalan ve çarpıtmalarla halkın tercihini etkilemeye çalışıyor.

 

Yeni anayasa ve cumhurbaşkanlığı sistemi hakkında bir video hazırlayan CHP'li Eren Erdem'in de yalanları art arda sıralaması, kamuoyunda tepki gördü.

 

"Evet de hayır da diyen başımızın tacıdır, burada ayıp olan halkın vekil diye meclise gönderdiği kişilerin halka yalan söyleyerek aklını çelmeye çalışmasıdır" diyen AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı, CHP'li vekil Eren Erdem'in referandum yalanlarına birer birer belgeleriyle cevap verdi.

 

CHP'NİN SKANDAL VEKİLİ

Daha önce bir çok kez uluslararası medyada Türkiye'ye terör destekçiliği iftirası atan, Bursa'da kendini patlatan canlı bombaya rahmet dileyen, Yavuz Sultan Selim Han'ın "zalim ve katil" olduğu iddia eden, "Türkiye ile İran karşı karşıya gelirse İran'ın safına geçerim" diyen ve bunlar gibi sayısız skandala imza atan CHP'li milletvekili Eren Erdem, referandum'da "Hayır" diyecek olmasının gerekçelerini anlattığı bir video hazırladı.

Yeni anayasa hakkında art arda yalanları sıralayan Erdem'e kamuoyu tepki gösterdi.

 

 

Erdem'in yeni anayasa hakkındaki yalan ve çarpıtmalarla dolu videosuna cevap mahiyetinde bir video hazırlayan AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı, söz konusu yalanlara tek tek belgeleriyle cevap verdi. İşte Ahmet Hamdi Çamlı'nın açıklamaları:

 

MİLLETVEKİLİ OLARAK GÖREVİMİZ "MİLLETİN ADAMI" OLMAK

Referandum hakkında çok büyük yalanlar, çarpıtmalar söz konusu. Milletimiz bize mecliste görev yapma onurunu bize verdi ve bize dedi ki "Git oraya benim meselemi hallet". Benim istikbalimi, devletimi koru. Burada milletin adamlığını yapıyoruz biz.

 

Avukat müvekkiline yalan söylerse orada hak hukuk kalır mı? Bir manada avukatlığını yaptığımız millete yalan söylemek en aşağılık iştir. Meclise vekil diye yolladığınız insanlar yalan söylerse bundan daha aşağılık bir şey olamaz.

 

EVET DİYEN DE BAŞIMIZIN TACIDIR, HAYIR DİYEN DE

Bu girdiğimiz süreçte çok ciddi tezviratlara maruz kalıyor halkımız. Koca koca siyasi partiler çıkmışlar, teröristlerle aynı safta duruyor ve milleti kandırmaya çalışıyor.

 

"Evet" diyen de başımızın tacıdır, "Hayır" diyen de başımızın tacıdır. Burada ayıp olan halkın aklını çelmek, halkı kandırmaya çalışmaktır.

 

CHP aracılığıyla meclise gelmiş bu milletvekilinin yalanları çok canımı sıktı. Bir milletvekili yüzü kızarmadan, milletin gözünün içine baka baka nasıl yalan söyler?

 

MECLİSİN ONAYLAMADIĞI BÜTÇE GEÇERLİ OLMAYACAK

Eren Erdem: TBMM bütçe dahi yapamayacak

 

Ahmet Hamdi Çamlı: Meclisin onaylamadığı hiçbir bütçe geçerli olmayacak. Cumhurbaşkanı bütçeyi hazırlayacak fakat meclis buna onay vermezse o bütçe geçerli sayılmayacak.

 

MECLİSLER YALNIZCA DARBELERDE FESHEDİLİR

Eren Erdem: Cumhurbaşkanı istediği an meclisi feshedebilecek.

 

Ahmet Hamdi Çamlı: Değişen 18 maddede bir tane bile "Feshetme" ile alakalı bir şey yok. Cumhurbaşkanının seçime gitme yetkisi vardır fakat seçime giderse kendisi de seçime girmek zorunda kalacaktır. Aynı şekilde meclisin de seçime gitme yetkisi var.

 

Feshetme yetkisi ise asla yok. Feshetme yetkisi yok. Bu meclisi kimse feshedemez. Bu millet var oldukça bu meclis feshedilemez. Feshetme demek senin zihniyetindeki insanların, darbecilerin, darbelerden sonra darbecilerin postallarını yalayanların işidir. Sadece darbelerde meclisler feshedilir.

 

BUNDAN BÖYLE MİLLETİN SEÇTİKLERİ ÜLKEYİ İDARE EDECEK

Eren Erdem: HSYK fillen bitmiş olacak. Yargı tamamen derdest edilecek. Cumhurbaşkanının atadığıkişiler tarafından bu yargı sistemi alabora edilecek.

 

Ahmet Hamdi Çamlı: Yalan! HSYK kaldırılmıyor. Yalnızca HSYK'nın Y'si kaldırılıyor. Yüksek adlı kurumu kaldırılıyor yani, yükseğe milleti koyuyoruz. Bundan böyle yükseğe konulmuş 3-4 kişi değil, milletin seçtikleri memleketi idare edecek.

 

MECLİS CUMHURBAŞKANINI YARGIYA GÖTÜREBİLECEK

Eren Erdem: 400 milletvekili çıkar ve başkanı yargılamak isterse, cumhurbaşkanı ülkeyi seçime götürecek ve yargılanmayacak.

 

İlgili anayasa maddesi: Hakkında yargılama izni çıkan cumhurbaşkanı, seçim kararı alamaz. Yüce divanda seçilmeye engel bir suçtan mahkum edilen cumhurbaşkanının görevi sona erer.

 

EYALET VE FEDERASYON YOK, ÜLKE BÜTÜNLÜĞÜ KORUNACAK

Eren Erdem: Cumhurbaşkanı ülkeyi eyalet ve federasyonlara ayırma yetkisi olacak ve bu yetkiyi istediği zaman kullanacak.

 

Ahmet Hamdi Çamlı: Yerel yönetimlerle alakalı en ufak bir değişiklik yok. Üniter yapı korunacak.

 

CUMHURBAŞKANI EN FAZLA İKİ KEZ SEÇİLEBİLECEK

Eren Erdem: Başkanın 2 dönem seçilme hakkı var fakat ikinci dönemi bitmeden önce meclisi feshederse o dönem sayılmayacak ve bir daha seçilebilecek. Başkan 4 yılda bir meclisi feshederse ölene dek hep başta kalacak.

 

Ahmet Hamdi Çamlı: Yalan. Yeni anayasaya göre cumhurbaşkanı en fazla iki kez seçilebilir böyle bir şey mümkün değil.

 

"CUMHURBAŞKANLIĞI BABADAN OĞULA GEÇER" YALANI

Eren Erdem: Cumhurbaşkanlığı babadan oğula geçiyor. Cumhurbaşkanı ölürse, başına bir şey gelirse yerine bıraktığı oğlu başta kalıyor.

 

Yasa: Makamın herhangi bir nedenle boşalması halinde, 45 gün içinde cumhurbaşkanlığı seçimi yapılır ve yenisi gelene kadar cumhurbaşkanı yardımcısı vekaleten başa geçer.

 

OHAL MECLİSİN ONAYINA SUNULUR, MECLİS İSTERSE OHAL'İ KALDIRIR

Eren Erdem: Ohal yetkisi cumhurbaşkanına verilecek. Cumhurbaşkanı istediği zaman OHAL ilan edecek.

 

Yasa: OHAL ilanı meclisin onayına sunulur ve meclis istediği gibi OHAL'i kısaltır, uzatır veya kaldırır.

 

"ÇAMUR ATMAYA ÇALIŞIYORSUNUZ FAKAT BAŞARAMAYACAKSINIZ"

Eren Erdem: Kafası çalışan her insan, birazcık meseleleri anlama kavrama yetisi olabilen her insan hayır diyecektir.

 

Ahmet Hamdi Çamlı: Siz cumhuriyetçi değilsiniz, cumhuriyetin adını kullanıp çamurluk yapıyorsunuz.

 

Biz milletin önüne bir teklif getirdik, kendinizi nasıl isterseniz öyle yönetin dedik. Siz ise çamura yatıyor, yalanlarınızla çamur atıyorsunuz. Başaramayacaksınız!  

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX