0530 708 54 54
0530 708 54 54
24 Ocak 2018 Çarşamba 09:14:00 - Güncelleme:24 Ocak 2018 Çarşamba 09:28:00

Zeytin Dalı Operasyonu'nda 5. günde son durum! PKK/YPG dağıldı

AFRİN Harekatında 5. güne girilirken son dakika haberler gelmeye devam ediyor. YPG'de emir komuta zinciri koparkan militanlar kaçıyor. Afrin harekatının kritik noktası Burseya Dağı'nda ise şiddetli çatışmalar sürüyor. Afrin'de son duruma ilişkin yeni haberleri saat saat derledik. İşte bugünkü Afrin gelişmeleri;

TSK'nın Afrin'de yürüttüğü "Zeytin Dalı Harekatı"nın 5. gününde son dakika haberler arka arkaya düştü. Afrin'nin batısındaki Cinderes beldesine bağlı El Hammam köyünü ele geçirilirken öldürülen terörist sayısı 260'ı aştı. PKK/YPG'nin emir komuta zinciri koparken Türkiye bir şehit haberi daha aldı. Afrin harekatında şehit sayısı 3'e yükseldi. Hatay'ın Yalangoz mevkiinde konuşlu bulunan 200 kişilik bir komando birliği de sınıra geldi. Çok sayıda iç güvenlik harekatına katılarak kendini kanıtlayan Hakkari Komando Tugayı'na bağlı birlik, Hatay'ın Hassa sınırına doğru hareket ettiği ve buradan Afrin bölgesine girecek. İşte Afrin harekatının 5. gününde gelen sıcak haberler;

5. GÜNDE SON DURUM NE?

Bugün itibariyle 22 köyü kontrol altına alan ve güvenli hale getiren TSK, 8 km’lik derinlemesine operasyonu yatay yönde devam ettiriyor. Son 2 günde alınan ceplere 190’ı aşkın sızma girişimini engelleyen askerler, boş bırakılan bölgelerdeki her hareketliliği takip ediyor ve örgütün kontrol kapasitesini engellemeye çalışıyor.

09:05 - SIZMA GİRİŞİMİNDE BULUNAN TERÖRİSTLER ÖLDÜRÜLDÜ

Afrin'de sızma girişiminde bulunan 8 terörist etkisiz öldürüldü (Ayrıntılar için tıklayın)

08.00 - YPG'NİN İLETİŞİMİ KOPTU

Zeytin Dalı Harekâtı’nın 5. gününe girilirken, iletişim imkânları kesilen terör örgütü mesajlarını kuryelerle iletmeye çalışıyor. Terör örgütünün bundan sonra kent merkezine, yerleşim yerlerine yaklaşıldıkça Nusaybin, Cizre’deki gibi DEAŞ taktiklerini kullanarak, tünellerle meskûn mahal savaşına gireceği, bombalı-tuzaklı saldırılara yöneleceği öngörülüyor.

Operasyonda yakalanan teröristlerin sonu ne oldu?

TSK'NIN SIRADAKİ HEDEFİ : TSK’nın kısa vadeli hedeflerinden ilki 135 kilometrelik hatta örgütün iletişimini koparmaktı. Bunu kısmen yapan TSK, şimdi sivillerin tahliyesi için üç koridor açacak ve 20 Şubat’a kadar bölgede 4 kalıcı gözlem üssü kurulacak.

TSK AFRİN MERKEZE GİRECEK Mİ? : TSK’nın Afrin merkeze girip girmeyeceği ya da ne şekilde gireceği henüz belli değil. Öncelikli olarak dört bir taraftan kuşatma, lojistiği kesme gibi bir plan işletiliyor. 500 binin üzerinde sivilin yaşadığı bölgeye mevzi mevzi, mahalle mahalle, köy köy temizleyerek giriş yapılacak.

FLAŞ - AFRİN'DE ŞEHİT SAYISI 3 OLDU

Afrin'deki terör hedeflerine yönelik 'Zeytin Dalı' harekatında şehit sayısı 3'e yükseldi. Çatışmada yaralanan Piyade Uzman Çavuş Mehmet Muratdağı kurtarılamayarak şehit oldu. Harekattan şu ana kadar iki acı haber gelmişti. Piyade Astsubay Üstçavuş Musa Özalkan ve Piyade Üsteğmen Oğuz Kaan Usta şehit olmuştu.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX