0530 708 54 54
0530 708 54 54
27 Mayıs 2020 Çarşamba 20:14:00 - Güncelleme:27 Mayıs 2020 Çarşamba 20:14:00

Adnan Menderes'in idamına tanık olan İbrahim Bozdağ anlattı: Cellat istemedi, sehpasını kendi itti...

Kayseri'nin Bünyan ilçesine yaşayan İbrahim Bozdağ, Adnan Menderes'in idam edildiği anları anlattı. Bozdağ, o sıralarda asker olduğunu ve generalin şoförlüğünü yaptığını belirtti. Bozdağ, "Rahmetlik Menderes dedi ki, cellata lüzum yok. Vatanıma ve milletime saadetler temenni ederim diyerek, kendi sehpasına vurarak vefat etti. Onu da aldım, diğerlerinin gömüldüğü yere gömdük." diye konuştu. Bozdağ, İsmet İnönü'nün o sıralarda halk tarafından şiddetli tepki gördüğünü ve gittiği yerlerde taşlandığını da belirtti.

Kayseri'nin Bünyan ilçesinde yaşayan İbrahim Bozdağ, tarihin kara lekesi olan 27 Mayıs Darbesi sonrası Adnan Menderes, Hasan Polatkan ve Fatin Rüşdü Zorlu'nun idam edildiği anlara tanıklık etti. İhtilal döneminde general şoförü olarak askerlik yapan Bozdağ, Adnan Menderes'in ellat istemediğini ve kendi idamını kendisinin gerçekleştirdiğini söyledi.

"ADNAN MENDERES HASTAYDI RAHMETLİ"

Bozdağ o anları şu sözlerle anlattı:

Ben ihtilalde askerdim. Yassıada'ya gittik. Ordan İmralı'ya geçtik. Rahmetlikler idam edilecekti.

Hasan Polatkan ile Fatin Rüşdü Zorlu'yu getirdiler. Adnan Menderes rahmetli biraz hastaydı. Onları astılar. Ben general şoförüydüm. Ben hamama götürdüm, bunlar yıkandı. Kendi ellerim ile defnettim.

"CELLAT İSTEMEDİ, KENDİ SEHPASINI KENDİ İTTİ"

Ertesi gün Menderes'i getirdiler. Rahmetlik Menderes dedi ki, cellata lüzum yok. Vatanıma ve milletime saadetler temenni ederim diyerek, kendi sehpasına vurarak vefat etti. Onu da aldım, diğerlerinin gömüldüğü yere gömdük. Etrafına da mezar olduğu belli olsun diye taş koyduk. Son sözleri, vatanıma ve milletime saadetler dilerim oldu.

"İNÖNÜ NEREYE GİTTİ İSE TAŞLANIYORDU"

İsmet İnönü o ara nereye varsa taşlıyorlardı. İstemiyorlardı. Kayseri'de o ara bir arkadaş arabasına 7-8 kurşun sıktı tutturamadı. Bundan sonra böyle bir şey olmasını istemiyorum. Bu röportajı gelecek için veriyorum. Böyle bir tuzağa düşmemek için hukukçular işlerini sağlam yapsınlar.

Etiketler : 27 MAYIS adnan menderes yassı ada demokrasi ve özgürlükler adası ibrahim bozdağ
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX