0530 708 54 54
0530 708 54 54
20 Mart 2018 Salı 07:51:00 - Güncelleme:20 Mart 2018 Salı 08:49:00

ABD'nin Münbiç açıklamasına Türkiye'den tepki: Ya anlamamış ya da anlamak istememiş

Başbakan Yardımcısı Bozdağ Zeytin Dalı Harekatı ile ilgili "Son açıklamaları göstermektedir ki ABD Zeytin Dalı Harekatı’nın mahiyetini hala ya anlamamış ya da anlamak istememektedir" açıklamasını yaptı.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, "Son açıklamaları göstermektedir ki ABD Zeytin Dalı Harekatı’nın mahiyetini hala ya anlamamış ya da anlamak istememektedir." dedi.

"Sivillere zarar verilmemiştir"

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, şunları kaydetti:

"Zeytin Dalı Harekatı masum sivillere veya Kürtlere karşı bir harekat değildir; terör örgütlerine karşı bir harekattır. Harekatta sivillere zarar verilmemiş; su, gıda, ilaç ve benzeri ihtiyaçlara erişimine engel olunmamıştır."

"Bu iddia temelsiz ve yalandır"

Bozdağ, Zeytin Dalı Harekatı’nın DEAŞ ile mücadeleyi zayıflattığı iddiasının temelsiz ve yalan olduğunu belirtti.

"Türkiye bildiği doğru yolda ilerlemeye devam edecek"

Türkiye'nin sivillere zarar vermeden, yerleşim yerlerini yakıp yıkmadan bir askeri harekatı başarıyla yürüttüğünü vurgulayan Bozdağ, "Türkiye’yi takdir etmesi gerekenlerin; hala yalan ve yanlış bilgilerle algı oluşturmaya çalışmaları Türkiye düşmanlığıdır. Türkiye kınayıcının kınamasına bakmadan, kimseden de takdir beklemeden bildiği doğru yolda ilerlemeye devam edecektir." şeklinde konuştu.

(AA)

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX