0530 708 54 54
0530 708 54 54
23 Şubat 2017 Perşembe 14:13:00 - Güncelleme:23 Şubat 2017 Perşembe 14:16:00

25 Aralık Kumpas davasında 7 kişi için yakalama kararı

"25 Aralık Soruşturması"nda usulsüzlükler yaparak, bazı iş adamlarına kumpas kurdukları iddiasıyla, Fetullah Gülen ve eski Emniyet Müdürü Yakub Saygılı'nın yeraldığı 7'si tutuklu 69 sanığın yargılandığı davaya devam edildi. Mahkeme tutuksuz 7 sanık hakkında yakalama emri çıkartılmasına karar verdi.

 

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi 14'üncü celsesi görülen duruşma sonunda, sanıklar Yakub Saygılı, Kazım Aksoy, İbrahim Şener, Arif İbiş, Mustafa Demirhan, Mehmet Habip Kunt ve Mehmet Fatih Yiğit'in tutukluluk hallerinin devamına hükmetti.

 

Sanıklar Fetullah Gülen ile Sinan Dursun'un gıyabında tutukluluk hallerinin devamına da karar veren heyet, tutuksuz 19 sanığın bir sonraki duruşmaya zorla getirilmesine hükmetti. Heyet, tutuklu sanıkların iddianamenin tebliğ tarihi ve aradan geçen süreyle savunma yapmak için her celse farklı taleplerde bulunarak ifade vermekten kaçınmalarının hakkın kötüye kullanılması niteliğinde olması nedeniyle, tutuklu sanıkların savunma yapmadıkları takdirde dosyadaki hazırlık beyanlarıyla yetinilmesine ve bu konuda ihtarat yapılmasına da karar verdi.

 

Tutuksuz sanıklar Emre Civan, Ercan Taş, İsmail Sarı, Mehmet Sait Sevinç, Raif Bektaş, Sinan Sağyalavaç ve Ufuk Sağdıç'ın örgütün şifreli haberleşme programı olan "Bylock" programını kullandıklarının bildirilmesi üzerine haklarında tutuklamaya yönelik yakalama kararı emri çıkartılmasına hükmedildi. Duruşma 25, 26 ve 27 Nisan'a ertelendi.(DHA)

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX