0530 708 54 54
0530 708 54 54
17 Mayıs 2018 Perşembe 14:11:00 - Güncelleme:17 Mayıs 2018 Perşembe 14:36:00

24 Haziran seçimlerini terör örgütü PKK destekçisi AGİT de izleyecek

Terör sevici Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) 24 Haziran'daki cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerini izlemek için Türkiye'ye gözlemci göndereceğini açıkladı.

Avrupa'nın terör sevici kurumlarından olan Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) 24 Haziran'da gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerini gözlemlemek için Türkiye'de faaliyetler yapacaklarını açıkladı.

378 KİŞİLİK GÖZLEM EKİBİ

AGİT'in Demokratik Kurumlar ve İnsan Hakları Ofisi tarafından yapılan açıklamada, uzmanlardan ve 28 kişilik uzun dönemli gözlemciden oluşan ana heyetin yanı sıra 350 kişiden oluşan kısa dönemli gözlemci ekibinin seçimlerde görevlendirileceği belirtildi.

AGİT, heyetin Türk hükümetinden yapılacak davetin ardından Türkiye'ye gideceğini bildirildi.

TERÖR SEVİCİ AGİT

Geçtiğimiz yılki anayasa değişikliği referandumunu izleyen AGİT , oylamanın "eşit olmayan koşullarda" yapıldığı eleştirisinde bulunmuştu. Bununla birlikte AGİTAK Parti hükümeti ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'a karşı tarafsız bir tavır sergilememesiyle ve teröre ve teröristlere olan yakınlığı ile de tanınıyor.

Daha önce AGİT'in gözlemcileri arasında HDP sempatizanlığı yapan temsilcilerin bulunmasıyla birlikte adı PKK saflarında anılan ve bizzat terör faaliyetleri gerçekleştiren kişilerin de AGİT temsilcilikleri yaptığı tespit edilmişti. AGİT Avrupa'nın teröre en çok sahip çıkan kurumlarından biri olarak bulunuyor.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: NE DUYAR NE DE TANIRIZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AGİT'in referanduma ilişkin yayınladığı rapora sert tepki göstermiş "Haddinizi bilin siyasi içerikli raporlarınızı ne duyar ne de tanırız" ifadelerini kullanmıştı

Cumhurbaşkanı Erdoğan referandum sonrası AGİT'in yayınladığı rapora sert tepki göstermiş "AGİT diye bir örgüt var Avrupa'da. Şimdi bunlar kendilerine göre bir rapor hazırlıyorlar, 'Türkiye'deki seçimler şöyle olmuş böyle olmuş.' Önce haddinizi bilin haddinizi. Sizin hazırlayacağınız o siyasi içerikli raporları, biz ne görürüz ne duyarız ne biliriz. Biz yolumuza devam ederiz" demişti.

(Ensonhaber)

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX