0530 708 54 54
0530 708 54 54
17 Mayıs 2019 Cuma 12:11:00 - Güncelleme:17 Mayıs 2019 Cuma 12:14:00

19 Mayıs şiirleri:19 Mayıs şiirleri, kısa, uzun en güzel şiirler haberimizde!

Her yıl olduğu gibi bu yılda coşku ile kutlanacak olan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ile heyecan dorukta. 19 Mayıs şiirleri şimdiden araştırılmaya başlandı. 19 Mayıs şiirleri, kısa, uzun en güzel şiirler haberimizde yer alıyor. 19 Mayıs 1919 tarihi, Türkiye Cumhuriyeti’nin tarihindeki dönüm noktalarından biri olarak biliniyor. Atatürk’ün Samsun’a ayak bastığı tarih olan 19 Mayıs aynı zamanda Gençlik ve Spor Bayramı olarak kutlanıyor. 19 Mayıs 1919'da Mustafa Kemal Atatürk Bandırma Vapuru ile Samsun'a çıkmıştır ve bu gün itilaf devletlerinin işgaline karşı Kurtuluş Savaşı'nın başladığı gün kabul edilir. 19 Mayıs hakkında merak edilenlerin tümüne haberimizin içerisinden ulaşabilirsiniz.

19 Mayıs şiirleri şimdiden araştırılmaya başlandı.19 Mayıs şiirleri, kısa, uzun en güzel şiirler haberimizde yer alıyor. 19 Mayıs 1919 tarihi, Türkiye Cumhuriyeti’nin tarihindeki dönüm noktalarından biri olarak kabul ediliyor. Atatürk’ün Samsun’a ayak bastığı tarih olan 19 Mayıs aynı zamanda “Gençlik ve Spor Bayramı” olarak kutlanmaktadır. Atatürk Millî Mücadele sıralarında Türk milletini ileri götürecek olanların ve köhnemiş fikirlere karşı gelecek olanların genç fikirler olduğunu görmüştü. Bu nedenle de “gençlik” kavramı Atatürk için ayrı bir önem taşımaktadır. Atatürk gençlerden sık sık bahsederken, yaş sınırı dışında fikri olarak gençliği yani, fikirde yeniliği ifade etmiştir. O’nun şu sözü çok anlamlıdır:“Genç fikirli demek, doğruyu gören ve anlayan gerçek fikirli demektir.” 19 Mayıs önemi ve tarihi hakkında da merak edilenlerin tümünü sizler için derledik... 

19 MAYIS ŞİİRLERİ

Atam
Her yıl 19 Mayıs'ta,
Sen yeniden doğarsın.
Güvendiğin gençliğe,
Gülümseyerek bakarsın.

Her yıl 19 Mayıs'ta,
Gönüllere sığmazsın.
Büyük Türk milletine
Gülümseyerek bakarsın.
Birkan Soylu

Atatürk'e
Kara bulutlar sarmışken vatanımın üstünü,
Fikirlerinle aydınlattın yurdumun bütününü.
Milletinle bir olup, altın harflerle yazdın,
Kurtuluş Savaşı'nın destansı öyküsünü.

Yeniliklerinle güldürdün milletin yüzünü,
Aydınlığa çevirdin Türkiye'min yönünü.
Milletinle bir olup, altın harflerle yazdın,
Cumhuriyet tarihinin şanlı öyküsünü.

Benliğimize kazıdık egemenlik sözünü,
Yol edindik bilimi, aklın öncülüğünü.
Kültürde, eğitimde hemen her alanda,
Durmadan ilerliyoruz açtığın yolda.

Birkan Soylu

19 Mayıs Gençlik Marşı
Bir şerefli milletin şanlı çocuklarıyız.
Kalplerimiz, nabzımız, vatan diyerek atar.
Ayrılmadan yürürüz, aynı yolda erkek, kız.
Ruhumuzda ateş var, göğsümüzde iman var…

Vücudumuz yay gibi, bacaklarımız çevik,
Kalplerde cumhuriyet, başımızdadır bayrak,
Bir emanet taşırız, Ata’mıza söz verdik.
Kuvvetimizi, gücümüzü, kanımızdadır kaynak…

Bilgi ile sporu, yürütürüz atbaşı,
Çalışkanlık, çeviklik atalardan mirastır.
Türk olmanın amacı kazanmaktır savaşı…
Bize ülkü yaraşır, bize hamle yaraşır.

19 Mayıs bizim en kutsal bayramımız.
Tarihlerde var mıdır, böyle bir günün eşi ?
Bu pınardan içiyor, alıyoruz kuvvet, hız,
Bu ocaktan yakıyor bütün gençlik ateşi…

İ. Hakkı Talas

19 Mayıs , Türkün Gücü !
19 Mayıs günü ,
Bir cesur Samsuna çıktı!
Bu büyük önder Kemal Paşa'ydı!
İstiklal Savaşı'nı başlattı.

Türk'ün ordusu durdu
Düşmanların kalbi durdu,
Atatürk'ün önderliğiyle;
Millet özgürlüğe kavuştu.

Bugün geçlerin bayramı,
Bunu iyi kullanın,
Her ülkeni bayramı yok;
Bunu sakın unutmayın.

Ey ulu önder,
Sana derinden borçluyuz ,
Unutulmaz öz Türk,
Unutulmaz Atatürk.
İlker Toktaş

19 MAYIS ATATÜRK'Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI NEDİR?


19 Mayıs 1919 tarihi, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin dönüm noktalarından biridir. Atatürk’ün Samsun'a ayak bastığı tarih olan 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı, Atatürk'ün vefatından sonra Atatürk'ü Anma, Gençlik  ve Spor Bayramı olarak kutlanmaktadır. Atatürk’ü Milli Mücadele sıralarında Türk milletini ileriye götürecek olanların köhnemiş fikirlere karşı gelen genç fikirlerin olduğunu görmüş, bu nedenle "gençlik "kavramı Atatürk için ayrı bir önem kazanmıştır. Atatürk’ün gençlere armağan ettiği ve “Gençlik ve Spor Bayramı” olarak kutlanan 19 Mayıs’ın önemini anlamak için 16-19 Mayıs 1919 tarihleri arasında gerçekleşen İstanbul - Samsun yolculuğunu hatırlamak gerekir.

Türkiye Cumhuriyeti’nin en önemli olaylarından biri Atatürk’ün Samsun’a ayak basmasıdır.  I.Dünya Savaşı sonrasında kötüleşen koşullar içinde kurtuluş çareleri arayan Mustafa Kemal, Samsun’a ayak basarak “Kurtuluş” yolunu açtı.

Samsun, işgal güçleri için önemli noktalardan biridir. Stratejik bakımdan büyük öneme sahip ve Karadeniz’in Orta Anadolu’ya açılan en rahat, güvenilir kapısıydı. İngilizler 9 Mart 1919 tarihinde Samsun’a askeri birliklerini çıkartmış, bunun üzerine halk zorluğa düşmüş ve yardım beklemeye başlamışlardır. Mustafa Kemal, İstanbul’da yaptığı girişimler, işgalcilere karşı tutumundan dolayı İstanbul’dan uzaklaştırılmak istenmiş, Atatürk’ün Samsun’a gelmesiyle birlikte büyük bir kurtuluş mücadelesinin temelleri atılmıştır.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX