0530 708 54 54
0530 708 54 54
19 Eylül 2018 Çarşamba 09:39:00 - Güncelleme:19 Eylül 2018 Çarşamba 10:07:00

15 Temmuz planlayıcısı olan CIA ajanı Barkey: Büyükada’da İran’ı konuşmak için toplandık

15 Temmuz öncesi darbe planları yapan ekibin başındaki isim CIA ajanı Barkey, diplomasi dergisi Foreign Policy’e Büyükada’daki kirli toplantının kılıfını açıkladı; ABD’nin İran’la yaptığı nükleer anlaşmayı konuşuyorduk.

Büyükada’da 15 Temmuz öncesi darbe planları yapan ekibin başındaki isim olan CIA ajanı Henry Barkey dünyanın en saygın diplomasi dergisi Foreign Policy’e konuştu, yalanları bir bir ortaya çıktı. Barkey dergide bir yandan yalanlarıyla ajitasyon yaptı diğer yandan kendi ağzından Türkiye’deki karanlık planı ve ilişkisini de gözler önüne serdi. 

"Beni suçluyorlar"

Büyükada’da kendisinin başını çektiği bir organizasyonla ABD’nin o dönem İran ile yaptığı nükleer anlaşmayı masaya yatırmak için konunun uzmanlarıyla bir araya geldiğini ve gelen diğer ajanları da bizzat karşıladığını ifade eden Barkey, Türkiye’de CIA’in elemanı olmakla suçlandığını yazdı. 

Trump’ın beyin takımındayım 

Önce resmi hiçbir görevi olmadığını ifade eden Barkey röportajın ilerleyen bölümlerinde darbe girişimini Büyükada’daki toplantı arasında verilen yemekte öğrendiğini iddia etti sonrasında da hem eski yönetimlerde hem de mevcut ABD Başkanı Donald Trump’ın dış politika beyin takımında olduğunu kabul etti. Foreign Policy dergisi de Henry Barkey’i bu göreviyle okuyucularına tanıtırken Barkey de Türkiye’de hakkında yalan haberler ve karalamalar olduğunu iddia etti ancak hakkındaki suçlamalara ilişkin tek bir cevap vermedi. 

Türkiye hikayem bitiyor

Henry Barkey hakkında tutuklama kararı olduğu için Türkiye’ye gidemediğini söyledi. Barkey, Türkiye’deki arkadaşları ve “ABD’li resmi yetkililerle” iletişime geçemediği için hikayesinin “sona ermeye başladığını” kabul etti. Barkey böylece ABD’nin dış politika ajanlarından birisi olduğunu ve ABD’li yetkililerle birlikte krili planlar içinde bulunduğunu itiraf etti.

(Akşam)

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX