0530 708 54 54
0530 708 54 54
19 Eylül 2019 Perşembe 08:00:00 - Güncelleme:19 Eylül 2019 Perşembe 08:00:00

7’den 70’e TEKNOFEST coşkusu

TEKNOFEST, ikinci gününde de her yaştan ziyaretçinin akınına uğradı. Katılımcılar heyecanla stantları gezdi ve ilk kez sergilenen son teknoloji araçları inceledi. 

Türkiye’nin ilk havacılık ve uzay festivali  TEKNOFEST,  ikinci gününde de misafirlerini ağırladı. Türkiye’nin her yerinden ve her yaştan festivale katılmak isteyen çok sayıda kişi, sabah saatlerinden itibaren Atatürk Havalimanı’na akın etti. Giriş bankoları önünde uzun kuyruklar oluştu. 

‘KIRŞEHİR’DEN GELDİM‘

Katılımcılar yarışmalar için hazırlıklarını tamamladı. 76 yaşındaki Musa Kıraç oğlu ve torunlarıyla etkinlikteki yerini aldı. Festivali izlemek için Kırşehir’den geldiğini belirten Kıraç ‘’ Tamamen yerli ve milli uçaklarımız, İHA’larımız sergileniyor. Ülkemiz için gurur verici bir festival’’ diye konuştu. 55 yaşındaki Kazım Abalı ise ‘’Torunlarımı da alıp geldim. Onlar da ülkemizde son teknolojik icatlar yapıldığını görsün istedim’’ dedi. Festival alanına alınan vatandaşlar heyecanla ilk kez sergilenen son teknoloji araçları inceledi. ASELSAN akıllı Nano İHA’yı ilk kez sergiledi. Küçük olması dolayısıyla görsel ve akustik izleri düşük, kolaylıkla taşınabilen Nano İHA, hareketli kara ve deniz araçlarına entegre edilebiliyor. Keşif, gözetleme ve istihbarat amaçlı olarak açık ve kapalı mekanlarda görev icra edebilen Nano İHA’nın, önümüzdeki yıl Türk Silahlı Kuvvetleri envanterine eklenmesi planlanıyor. 

DÜNYA DEVLERİ STANT KURDU 

Çok sayıda yerli ve yabancı kurumla kuruluşun katılım sağladığı festivalde, askeri ve sivil firmaların stantları, ikinci günde de birçok etkinliğe sahne oldu. Google, Microsoft ve Samsung’un aralarında bulunduğu dev bilişim firmaları, ziyaretçilerle buluştu. Samsung’un sanal gerçeklik deneyimi sunduğu etkinlik katılımcı öğrencilerden yoğun ilgi gördü. 

ASELSAN akıllı Nano İHA’yı ilk kez sergiledi. 

Gençler, güvenlik teşkilatlarının envanterinde bulunan silah ve teçhizata yoğun ilgi gösterdi. 

EKİMDE GÖKLERDE 

AKINCI MÜJDESİ

Festivali yakından takip eden Baykar Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar, Akıncı Taarruzi İHA’nın İlk uçuşunu, ekim ayı içinde yapmayı hedeflediklerini duyurdu. TB-2 İHA’lar yokken İsrail’den ve ABD’den İHA aldığımızı belirten Bayraktar ‘’Biz Bayraktar İHA’nın karbonfiberine kadar Türkiye’de üretiyoruz. Ukrayna gibi havacılık alanında gelişmiş bir ükeye İHA ihraç etmek, ülkemizin imajı açısından önem arz ediyor.  İHA’lar konusunda, yazılım konusunda ,Ukrayna’dan daha ileri bir yerdeyiz. Onların da ağır sanayisi gelişmiş. Bu nedenle Akıncı’nın motoru için işbirliği yaparak Türkiye’de üretim yapmayı hedefliyoruz’’ diye konuştu. İlk yerli uçan araba Cezeri’nin de 2 ay içinde uçurulacağını söyledi. 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX