0530 708 54 54
0530 708 54 54
22 Şubat 2019 Cuma 08:00:00 - Güncelleme:22 Şubat 2019 Cuma 08:00:00

'Türkiye artık şampiyonlar liginde'

Ağustostaki finansal saldırıdan Türkiye’nin güçlenerek çıktığını söyleyen Hazine Bakanı Albayrak, ”Eski Türkiye, bir hapşırıkla ne hallere düşerdi. Yeni Türkiye artık şampiyonlar liginde” dedi.    

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, GÜNEŞ Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Turgay Güler’in sorularını yanıtladı.

GÜNEŞ Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Turgay Güler’in sunduğu Sıradışı’nın konuğu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak oldu. Ülke TV-Kanal 7 ortak canlı yayınıyla ekrana gelen Sıradışı Özel’de, yaklaşan yerel seçim ve ekonomik gelişmeler masaya yatırılırken, Bakan Albayrak, 2019 yılı içinde gerçekleştirilmesi planlanan mali reformlarla ilgili çok çarpıcı açıklamalar yaptı. 

TEMELLERİMİZ SAĞLAM 

Güler’in, ‘Ekonomik saldırılara karşı bağışıklık kazandık mı’ sorusuna, son yıllarda yaşanan küresel gelişmeleri hatırlatarak cevap veren Bakan Albayrak; Irak savaşı, Suriye krizi ve Filistin zulmünden bahsetti.  Daha sonra, sınır ötesindeki terör tehdidine dikkati çeken Albayrak, dünyada ve sınırlarımızda yaşananlara rağmen Türkiye’nin, finansal saldırıları savuşturarak güçlü bir toparlanma sürecini tamamladığını anlattı. 

ARTIK ESKİ TÜRKİYE YOK 

“Eski Türkiye, bir hapşırıkla ne hallere düşerken biz fiili değil resmi bir savaştayız” diyen Albayrak, Türkiye’nin iç ve dış politikadaki istikrarlı başarının yanında, sağlam bir ekonomi altyapısı oluşturduğuna dikkati çekti. Albayrak,” Sınır ötesinde varız. Avrupa’da varız. ABD’de varız. Bütün bunlara rağmen Türkiye o kadar güçlü bir bilanço oluşturmuş ki, bunlardan minimum derecede etkilenecek şekilde altyapı oluşturmuşuz. Biz artık şampiyonlar liginde top oynayacak ekosisteme gidiyoruz” dedi. 

BORDA YENİ YATIRIM MÜJDESİ    

Bakan Albayrak, bor madeniyle ilgili şimdiye kadar yapılan yatırımları anlattı. Borun işlenmesiyle katma değeri daha yüksek ürünlerin elde edildiğini belirten Albayrak, bor stratejisinin bu doğrultuda belirlendiğini söyledi. Bakan Albayrak, “Bor, milli enerji kapsamında çok önemli bir maden. Bu konuda çeşitli yatırımlarımız olmuştu. 

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın duyurduğu KDV iadelerinde çok daha hızlı ödemeyi öncelikleyen yeni sistem resmileşti. 

10 GÜNDE KDV İADESİ 

İş dünyasının uzun süredir beklediği KDV alacağı konusunda önemli bir adım daha atıldı. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın duyurduğu, KDV iadelerinde çok daha hızlı ödenmesini sağlayacak sistemle, yeni KDV iade taleplerinin yarısı 10 gün içinde ödenecek. Bu düzenleme, 1 Ocak 2019 sonrası ihracattan kaynaklanan alacaklar için geçerli olacak. Albayrak, “Söz verdik, hayata geçirdik. Mükelleflerin KDV iadelerini 10 günde tamamlayacak yeni düzenlememiz hayırlı uğurlu olsun” dedi. İadeden yararlanmak için, en az 24 ay KDV beyannamesi verilmiş olması, daha önce en az üç vergilendirme döneminde iade talebinin sonuçlanmamış olması gerekiyor. 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX