0530 708 54 54
0530 708 54 54
24 Mart 2019 Pazar 12:26:00 - Güncelleme:24 Mart 2019 Pazar 12:27:00

Plastik poşet uygulamasında yeni gelişme! Bakanlık duyurdu

Plastik poşet satışlarına yönelik yapılan uygulamada değişikliğe gidildi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı plastik poşet uygulaması hakkında alınan yeni kararları açıkladı. Plastik poşet uygulamasında tahakkuk eden miktarların ödenmesi sürelerinin yeniden düzenlendiği belirtildi.

Plastik poşet uygulaması ülke çapında dikkat çekerken, yeni gelişmeler de yaşanmaya devam ediyor. Satış noktaları tarafından satılan plastik poşetler için alınan karar açıklandı. Plastik poşetler için alınan kararları açıklayan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, plastik poşet uygulamasına yönelik beyanların verilmesi ve tahakkuk eden miktarların ödenmesi sürelerinin yeniden düzenlendiği ifade edildi.

PLASTİK POŞETTE YENİ DÖNEM

Buna göre, 2019 yılının Ocak ve Şubat aylarına ilişkin verilmesi gereken beyannamelerin tarihi 24 Nisan, bu beyanlar üzerine ödenmesi gereken geri kazanım katılım paylarının ödenmesi için ise 30 Nisan tarihi son gün olarak belirlendi.

Bu doğrultuda geri kazanım katılım payı beyanname ve ödeme işlemleri Gelir İdaresi Başkanlığınca yürütülecek.

Uygulamaya tabi satış noktalarının ocak, şubat ve mart aylarındaki plastik poşet satışlarına ilişkin beyanname ve ödeme işlemlerini nisan ayı içerisinde, Gelir İdaresi Başkanlığınca belirlenen usuller çerçevesinde gerçekleştirmeleri gerekecek.


(Ahaber)

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX