0530 708 54 54
0530 708 54 54
29 Ocak 2020 Çarşamba 00:47:00 - Güncelleme:29 Ocak 2020 Çarşamba 00:48:00

İtalya, Libya'daki ateşkes ihlallerinden endişeli

İtalya Dışişleri Bakanı Luigi Di Maio'nun, Libya'daki ateşkes ihlallerinden derin endişe duyduğu belirtildi.

İtalya Dışişleri Bakanı Luigi Di Maio, Twitter'daki hesabından Libya etiketiyle yaptığı paylaşımda, Alman mevkidaşı Heiko Maas ve Avusturyalı mevkidaşı Alexander Schallenberg ile görüştüğünü belirterek, "Berlin Konferansı'ndan sonra Avrupa Birliği (AB) çerçevesinde yapılacak eylemleri ve silah ambargosunu temin edebilecek girişimleri ele aldık. Özellikle AB'de birleşik ve bütün olmalıyız." ifadelerini kullandı.

Diğer yandan, İtalyan ANSA ajansının haberine göre, Di Maio'nun, Alman ve Avusturyalı mevkidaşlarına, Libya'daki ateşkes ihlallerinden duyduğu derin endişeyi aktardığı ve İtalya'nın, tarafları, karma askeri komitenin bir sonraki toplantısından başlayarak ateşkes ve diyaloğa geri dönmesi için teşvik etme hususundaki azami taahhüdünü yinelediği kaydedildi.

AA

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX