0530 708 54 54
0530 708 54 54
20 Mart 2019 Çarşamba 12:55:00 - Güncelleme:20 Mart 2019 Çarşamba 12:58:00

Yerli yapımlar ABD'de

Türk filmleri 21 Mart - 7 Nisan arası, 18. Boston Türk Film ve Müzik Festivali kapsamında Amerikalı seyircinin karşısına çıkacak.

Program,  21 Mart’ta Nuri Bilge Ceylan’ın ‘Ahlat Ağacı’ filmiyle başlayacak ve 7 Nisan’da Murat Düzgünoğlu’nun yönettiği ‘Halef’le sona erecek. Etkinlikte ödüllü 'Sibel' filmi de gösterilecek. 

Türk filmleri Amerika’da gösterilecek. 1 Mart 2019 – 7 Nisan 2019 tarihleri arasında düzenlenecek olan 18. Boston Türk Film ve Müzik Festivali, Türk sinemasından örnekleri beyaz perdeye getirecek.

Türk ve Amerikalı seyircilerin birlikte izleyecekleri Türk filmleri ülke tanıtımına da büyük katkı sunacak. 18. Boston Türk Film ve Müzik Festivali, Kuzey Amerika’nın en önemli sinema etkinliklerinden biri olarak gösteriliyor.

18. Boston Türk Film ve Müzik Festivali, 21 Mart-7 Nisan tarihlerinde Türk ve Amerikalı sanatseverleri bir araya getirecek.

18. Boston Türk Film ve Müzik Festivali (BTFMF) sinema programının açılışı Nuri Bilge Ceylan’ın ‘Ahlat Ağacı’ filmi ile yapılacak. 21 Mart tarihinde Ahlat Ağacı, Boston Güzel Sanatlar Müzesi’nde seyirciyle buluşacak. Kapanış günü olan 7 Nisan’da ise Murat Düzgünoğlu’nun yönettiği ‘Halef’ filmi gösterilecek.

Festival, sinema filmlerinin gösterimi ile bitmeyecek. Boston Üniversitesi Howard Thurman Center ile birlikte sunulan ve seçkin konserlerden oluşan müzik programlarıyla 28 Nisan’a kadar devam edecek.

Boston Türk Film ve Müzik Festivali, bu yıl 18’nci yaşını kutluyor. Boston Globe da dahil olmak üzere bölgenin saygın kültür ve sanat ağırlıklı medya kuruluşları, festivali haber olarak okurlarına ve izleyicilerine duyuruyor.

Festivalin kurucu direktörü Erkut Gömülü, Türkiye’de seyirciye ulaşma imkanı sınırlı olan filmlerin Amerikalı seyirciyle buluşabildiği ender platformlardan biri olmasının festivalin en önemli başarısı olduğunu belirtti.

18. Boston Türk Film ve Müzik Festivali’ndeki filmler

Programda yer alan birçok filmin Kuzey Amerika veya Amerika ilk gösterimleri festival kapsamında gerçekleştirilecek.

Festivalde, uzun metrajlı filmlerin yanı sıra 2006’dan bu yana düzenlenen ödüllü belgesel ve kısa film yarışmasında dereceye layık görülen filmler de sinemaseverlerin ilgisine sunulacak.

18. Boston Türk Film ve Müzik Festivali programında sinema severlerle buluşacak olan filmler şunlar: gerçekleştirilecek:

Nuri Bilge Ceylan’ın ‘Ahlat Ağacı’ filmi

Tunç Okan’ın ‘Otobüs’ filmi

Mustafa Karadeniz’in ‘Çınar’ filmi

Sefa Öztürk’ün ‘Güven’ filmi

Hacı Mehmet Duranoğlu, Atalay Taşdiken’in ‘Bırakın Çocuk Oynasın’ filmi

Vuslat Saraçoğlu’nun ‘Borç’ filmi

Ozan Açıktan’ın ‘Aile Arasında’ filmi

Banu Sıvacı’nın ‘Güvercin’ filmi

Tolga Karaçelik’in ‘Kelebekler’ filmi

Dersu Yavuz Altun’un ‘Ayaz’ filmi 

Ramin Matin’in ‘Son Çıkış’ filmi

Çağla Zencirci ve Guillaume Giovanetti’nin ‘Sibel’ filmi

Murat Düzgünoğlu’nun ‘Halef’ filmi

Festival ve program hakkında daha fazla bilgiye “www.BostonTurkishFilmFestival.org” adresinden ulaşılabilecek.

(724kultursanat.com)

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX