0530 708 54 54
0530 708 54 54
25 Eylül 2018 Salı 00:00:00 - Güncelleme:25 Eylül 2018 Salı 00:00:00

Yeni Havalimanı uçuşa hazır

Hizmete girdiğinde dünyanın en büyüğü olacak İstanbul Yeni Havalimanı’nda, görüş mesafesi sistemlerinin uçuş kontrol testleri başarıyla tamamlandı.

Türkiye'nin en önemli projelerinden olan İstanbul Yeni Havalimanı’nın ilk fazı 29 Ekim’de hizmete açılacak. Havalimanının dört fazda tamamlanacağını belirten Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, 1. fazda açılacak bütün pistlere kurulan 4 ILS sisteminin, laboratuvar imkanlarına sahip DHMİ Genel Müdürlüğü’ne ait uçuş kontrol uçağıyla yapılan testlerinin tamamlandığını vurguladı. 

‘TÜM KONTROLLER TAMAM’ 

Söz konusu sistem sayesinde İstanbul Yeni Havalimanı'nda havada sis, bulut ve yağmurdan dolayı görüş mesafesinin kısıtlı olduğu veya hiç bulunmadığı durumlarda dahi pilotlara güvenli bir şekilde yaklaşma ve iniş imkanı sağlanacağına işaret eden Turhan, havalimanının DHMİ sorumluluğundaki tüm seyrüsefer yardımcı, radar ve haberleşme sistemlerinin de hizmete hazır durumda olduğunu kaydetti. 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX