0530 708 54 54
0530 708 54 54
22 Mayıs 2019 Çarşamba 08:00:00 - Güncelleme:22 Mayıs 2019 Çarşamba 08:00:00

Zehir isyanı

İstanbul Başakşehir’de uyuşturucu satıcıları, Altınşehir mahallesi sakinlerini canından bezdirdi. Çocuklarını korkudan dışarı çıkaramadıklarını ve ölümle tehdit edildiklerini söyleyen vatandaşlar, yetkililerden yardım istedi. 

Uyuşturucu satıcıları, İstanbul Başakşehir’e bağlı Altınşehir mahallesinde yaşayan vatandaşları canından bezdirdi. Uyuşturucu bağımlıları ve satıcıları yüzünden sokakta yürümekten bile korkar hale geldiğini söyleyen mahalleliler, dün bu duruma dikkat çekmek için, Altınşehir mahallesi Duygunay sokakla eski İstanbul Caddesi kesişiminde bulunan taş köprüyü kapatarak eylem yaptı. 

‘GÜVENDE HİSSETMİYORUZ’ 

Eylem yaptıkları köprüde uyuşturucu satıldığını belirten mahalle sakinlerinden Saadet Benli, köprünün başında 4-5 uyuşturucu satıcısının beklediğini, çocukların telefonlarını aldıklarını, 'yapmayın etmeyin' demelerine rağmen kendilerini dinlemediklerini söyledi. Kendilerini güvende hissetmediklerini ve durumun artık dayanılmaz hale geldiğini ifade eden Benli, “Evimize giriyorlar. Hırsızlardan yatamıyoruz. Çocuklarımızı okula, parka gönderemiyoruz” dedi. 

ÇOCUKLAR TAKİP EDİLİYOR 

13 yaşındaki A.Ç, sabahları okula giderken, uyuşturucu satıcılarının arkalarından geldiğini söyleyerek, “Yolumuzu değiştirmek zorunda kalıyoruz. Burada oturuyorlar esrar, bira içiyorlar. Uyuşturucu satıyorlar. Ben 13 yaşındayım, her gün bunları yaşamak istemiyorum” dedi. Bir başka mahalleli İrem Deniz, çocuklarını pislik içinde büyütmek istemediklerini söyleyerek yetkililerden gerekli adımların atılmasını istedi. 

ÖLDÜRMEKLE KORKUTUYORLAR 

Bir başka mahalle sakini Nafiye Aslan ise daha önce uyuşturucu satıcıları tarafından mahallede cinayet işlendiğini ve cesetin dereye atıldığını söyledi. İstediklerini yapmadıkları takdirde ‘Bak geçen gün attığımız ceset gibi sizi de atarız' şeklinde tehdit edildiklerini öne sürdü. Aslan, tehditler yüzünden korku içinde yaşadıklarını ve başlarına bir şey gelmemesi için mecburen para verdiklerini ifade etti.  Bir süre yolda oturan kadınlar, oluşan trafik yüzünden yolu açarak eylemlerine son verdi. 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX