0530 708 54 54
0530 708 54 54
21 Eylül 2017 Perşembe 10:15:00 - Güncelleme:21 Eylül 2017 Perşembe 10:19:00

Yapı Kredi'nin ortağı UniCredit Alman Commerzbank ile birleşmek istiyor

UniCredit'in Alman Commerzbank ile birleşmek için çalışmalar yaptığı ortaya çıktı.

 

Yapı Kredi'nin ana ortaklarından İtalyan bankası UniCredit , Alman hükümeti ile görüşerek Alman devletinin hissedar olduğu Commerzbank ile birleşmek istediğini bildirdi. İki kaynağın verdiği bilgiye göre UniCredit'in Alman hükümeti ile görüşmeleri henüz erken bir aşamada bulunuyor. Konuya yakın bir kaynak, başka grupların da Commerzbank'a ilgi duyduğunu belirtti. Kaynaklardan biri, "UniCredit Alman maliye bakanlığı ile irtibat kurdu" dedi ve hükümetin satışı görüşmeye açık olduğunu ancak Commerzbank'ın ayrıca bir ilgi göstermediğini ifade etti. Kaynaklar İtalya'nın en büyük bankası olan UniCredit'in sadece hisse takasına dayalı bir anlaşmaya varmak istediğini ve birleşmenin bankanın yeniden yapılanmasının tamamlanmasının öngörüldüğü gelecek iki yıl içinde gerçekleşebileceğini belirtti.

 

Küresel finansal kriz sırasında Commerzbank'ı iflastan kurtaran Alman hükümetinin bankada yüzde 15 hissesi bulunuyor. UniCredit'in, Alman hükümetine ilettiği erken bir aşamada olan birleşme ilgisi Avrupa içindeki en büyük sınır ötesi birleşme olabilir. UniCredit sözcüsü konu hakkındaki sorulara cevap vermeyerek şirketin yeniden yapılanmaya odaklandığını belirtti. Commerzbank sorulara cevap vermedi. Alman maliye bakanlığı sözcüsü, "Finansal yatırımcılar çeşitli konularda yetkililer ile irtibat kurar. Hükümetin (Commerzbank'taki) hisselerini sonsuza kadar elinde tutmak istemediğini, vergi mükellefleri için iyi bir sonuç almak istediğini hep söyledik" dedi. Haberin ardından Commerzbank hisseleri yüzde 2.4 yükselirken, UniCredit yaklaşık yüzde 2'nin üzerinde değer yitirdi. Finans Gündem

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX