0530 708 54 54
0530 708 54 54
24 Ekim 2016 Pazartesi 13:08:00 - Güncelleme:24 Ekim 2016 Pazartesi 13:11:00

Rusya'dan flaş açıklama: Türkiye'yi bekliyoruz

Rusya, Türk gıda ürünlerine uygulanan geçici kısıtlamaların kaldırılması için Türkiye'nin hazırlaması gereken programı beklediğini bildirdi.

 

Rosselkhoznadzor’un internet sitesinden yapılan açıklamada, Rusya’da 6 Ekim’de yapılan görüşmeler sonrasında Rusya’ya ihraç edilecek Türk gıda ürünlerinin sağlık açısından güvenliğine dair Türk tarafının 10 gün içerisinde bir program hazırlaması konusunda anlaşmaya varıldığı kaydedildi.

 

Açıklamada, gıda güvenliğinin sağlanmasına yönelik söz konusu programın incelenmesi sonrasında Türk gıda ürünlerine uygulanan kısıtlamaların kaldırılma sürecinin başlayacağı belirtilirken, programın belirlenen süre zarfında henüz ulaşmamış olmasının süreci yavaşlattığı ileri sürüldü.

 

Türkiye ve Rusya arasındaki ticari ilişkilerin sadece eski haline döndürülmesinin değil, daha da ileri bir noktaya taşınmasının arzulandığı vurgulanan açıklamada, bu nedenle söz konusu programın hazırlanmasının ivedilikle sonuçlanmasının beklendiği belirtildi.

 

Rus hükümeti geçtiğimiz günlerde aldığı kararla, portakal, mandalina, kayısı, şeftali ve eriği Türkiye'den alınması yasak olan gıda ürünleri listesinden çıkarmıştı.

 

AA

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX