0530 708 54 54
0530 708 54 54
27 Mayıs 2019 Pazartesi 08:00:00 - Güncelleme:27 Mayıs 2019 Pazartesi 08:00:00

İftar sofrası

PÜRELi TAVUK KEBABI

HAZIRLANIŞI:

Bonfileleri kuşbaşı doğrayıp, sıvı yağda kavurun. Doğranmış soğanı ekleyip kavurmaya devam edin. Minik doğranmış domates ve biberleri, salçayla birlikte tavuk etlerine ekleyin ve karıştırın. Koyup, tuz ve karabiber serpin. 10 dakika pişirin. Patatesleri haşlayıp soyun ve ezerek püre haline getirin. Süt ve tereyağı ekleyip karıştırın. Tuz ve karabiber ilave ettiğiniz püreyi servis tabağına alın. Üzerine tavuk etlerini koyarak servis yapın.

MALZEMELER

- 2 adet tavuk bonfile

- Bir su bardağı bezelye

- Bir adet soğan ve domates

- Bir adet biber

- Bir tatlı kaşığı salça

- 4 adet patates

- Tuz ve karabiber.

KESME MUHALLEBİ

HAZIRLANIŞI:

Süt, şeker ve irmiği bir tencereye alın ve karıştırarak pişirin. Karışım fokur fokur kaynamaya başladığında içerisine tereyağını ekleyip karıştırın. Tereyağı eriyince altını kapatın. Baton bir kek kalıbının içerisini streç filmle kaplayın ve pişirdiğiniz muhallebinin yarısını kalıbın içine dökün. Diğer yarısına kakaoyu ilave edin, iyice karıştırın ve diğer muhallebinin üstüne yayın. Buzdolabına kaldırın ve bir saat dinlendirdikten sonra kalıbı bir servis tabağına ters çevirin. Çikolata sosla süsleyerek servis edin.

MALZEMELER

- Bir litre süt

- 9 yemek kaşığı irmik

- 9 yemek kaşığı tozşeker

- Bir yemek kaşığı tereyağı

- 2 yemek kaşığı kakao

- Bir adet çikolata sosu.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX