0530 708 54 54
0530 708 54 54
23 Nisan 2019 Salı 08:00:00 - Güncelleme:23 Nisan 2019 Salı 08:00:00

Her şey dahilde seçmece dönem

Turizm gelirini genele yaymak ve hizmet-ücret dengesini sağlamak için, bazı oteller ‘her şey dahil’ paket içeriklerini seçilebilir olarak hizmete sunuyor.

Bu sezon turizmde devrim niteliğinde bir yenilik gerçekleşiyor. Turizmci her şey dahil paket içeriklerini ‘seçmece’ hale getiriyor. Örneğin, otelin yeme-içme olanaklarını kullanmak istemeyen turist için, yemek bedeli her şey dahil fiyatından düşülecek. Otel yönetimi bunun yerine müşterisine farklı hizmet seçenekleri sunacak.

GURMEYE ÖZEL TUR

Öte yandan, tatil paketine bölgedeki tarihi, doğa turları da eklenecek. Ayrıca, gurme turist için yörenin ünlü restoranlarına tur da düzenlenecek. Yerli veya yabancı turist bu tip seçeneklerden kendi paketini oluşturarak, sadece aldığı hizmetin parasını ödeyecek. Az sayıda otelin uygulamaya koyduğu bu sistemin, genele yayılması planlanıyor. Gelinen noktada özellikle yeni neslin her şey dahil sistemine ilişkin beklentilerinin değiştiğini belirten “her şey dahil” sisteminin geliştiricisi olarak bilinen Cem Kınay,  şu değerlendirmede bulundu: “Görünen o ki her şey dahil de önümüzdeki dönemde biraz dönüşüme uğrayacak.

MASAYA YATIRACAĞIZ

Bu tabii tüketicinin arzusuyla olacak. Ne istiyor, neleri kullanmıyor, bunu masaya hep beraber yatıracağız. Bir taraftan şu konuşuluyor, her şey dahilde misafir otelde kaldığı için Türkiye'nin diğer özelliklerinden faydalanılmıyor. Her şey dahil ile tarihi, kültürü, sanatı, gastronomiyi daha nasıl birleştiririz, bunu nasıl dahil bir paket haline getirebiliriz ve diğer ülkelerle aramızdaki farkı nasıl aşabiliriz, buna kafa yormamız gerekiyor.”

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX