0530 708 54 54
0530 708 54 54
25 Mayıs 2019 Cumartesi 08:00:00 - Güncelleme:25 Mayıs 2019 Cumartesi 08:00:00

'Sandığın hakkını vereceğiz'

Başkan Erdoğan, Eyüpsultan'daki Hacı Osman Torun Camii'nin açılışında vatandaşlara seslendi, 'Önümüzde bir ay sonra sandık var. Bu sandığın hakkını vereceğiz. İnşallah hırsızlara bu işi bırakmayacağız' diye konuştu. 

Devlet Başkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, bir ay sonra İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin yapılacağını anımsatarak, “Herhalde bu sandığın hakkını vereceğiz. İnşallah hırsızlara bu işi bırakmayacağız. Değil mi? Kendi kültürlerinde şu gördüğünüz anlayışın olmadığı kişilere bunu bırakmayacağız. Gece gündüz çalışarak inşallah bu işin hakkını verelim diyorum ve ülkemizde demokrasi zaferiyle bu işi noktalayalım” dedi. 

CUMA NAMAZINI KILDI 

Erdoğan, Eyüpsultan'daki Hacı Osman Torun Camii'nde Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş tarafından verilen hutbenin ardından cuma namazını kıldı. Namazın ardından Erbaş tarafından okunan duadan sonra kurdele keserek caminin açılışını gerçekleştiren Başkan Erdoğan, vatandaşlara hitap etti. Ramazanın mübarek olması temennisinde bulunan Erdoğan, cuma gününde açılan caminin Eyüpsultan'a ve tüm Müslümanlara hayırlı olmasını diledi. 

SELÇUKLU MİMAR ÖRNEĞİ 

Caminin yer aldığı bölgenin yoğun şekilde geliştiğini anlatan Erdoğan, Osmanlı'dan beri kültürde önce merkezde camiler ve mescitlerin yer aldığını, sonrasında binaların yapıldığını ancak burada önce binalar, sonrasında da caminin inşa edildiğini kaydetti. Erdoğan, caminin erkek-kadın mescidi ve konferans salonuyla adeta bir külliye gibi faaliyette bulunacağını dile getirerek, etrafının da Selçuklu mimarisinin güzel bir örneğinin teşkil ettiğini söyledi. 

ÇOCUKLAR BURADA YETİŞECEK 

Başta müftülük olmak üzere görev yapacakların bu işin hakkını vermeleri gerektiğini belirten Erdoğan, “Buralardan yetişecek yavrularımız bizler için büyük önem arz ediyor. Bu vesileyle de tekrar Rabb'im bizleri Ramazan-ı Şerife kavuşturduğu gibi inşallah Ramazan Bayramı'na da kavuştursun diyorum” diye konuştu. 

ŞEHİTLER İÇİN DUA OKUNDU

Başkan Erdoğan, sıkıntılı bir ramazan geçirildiğini vurgulayarak, Suriye'de, Arakan'da, Afganistan'da ve Libya'da olsun tüm İslam ülkelerinde ne yazık ki sıkıntılar yaşandığını söyledi. Erdoğan, bu sıkıntıların da aşılması temennisinde bulundu. Konuşmasının ardından, Erdoğan'ın çağrısıyla tüm şehitler için dua okundu. Törene, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak da katıldı. 

Vatandaşlar Başkan Erdoğan'a yoğun sevgi gösterilerinde bulundu. 

İL BAŞKANLIĞINDA 23 HAZİRAN MESAİSİ

Erdoğan, Hacı Osman Torun Camii'nin açılış törene katılan vatandaşların yoğun sevgi gösterileriyle karşılaştı. Vatandaşların yanına giden Erdoğan sohbet edip birlikte fotoğraflar çektirdi. AK Parti Genel Başkanı Erdoğan daha sonra partisinin İstanbul İl Başkanlığı'na gitti. Parti yöneticileri tarafından kapıda karşılanan Erdoğan, iftar saatine kadar kurmaylarıyla 23 Haziran seçimiyle ilgili görüşmeler yaptı. 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX