0530 708 54 54
0530 708 54 54
17 Şubat 2019 Pazar 08:00:00 - Güncelleme:17 Şubat 2019 Pazar 08:04:00

Salıya kadar partiyi kapattı

Aday belirleme sürecinde istifa tehditleri savuran Kılıçdaroğlu’na karşı parti içi muhalefet harekete geçti. CHP’de infiale neden olan Maltepe adayı Kılıç için PM’nin olağanüstü toplanması talep edildi. Kılıçdaroğlu, karşı hamle olarak genel merkeze girişi yasakladı.

Yerel seçimler öncesi CHP’de aday krizi her geçen gün derinleşiyor. İstifa tehdidi savurarak tüm yetkileri üzerine alan Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun, manevi oğlu Ali Kılıç’ı yeniden Maltepe’den aday göstermesine isyan büyüyor. CHP lideri, başkanlığı döneminde 184 milyon liralık kaynağını açıklayamadığı servete kavuşan Kılıç’ın adaylığına tepkilere aldırış etmiyor. 

PM’NİN TOPLANMASI ZORUNLU 

CHP Maltepe teşkilatının protesto için Anıtkabir’e başlattığı yürüyüşü dahi görmezden gelen genel başkana karşı muhalefet harekete geçti. Kılıç’ın adaylığının geri çekilmesini isteyen parti içi muhalefet, son kozunu oynayarak ‘Olağanüstü PM toplantısı’ talebiyle genel merkeze başvurdu. Kılıçdaroğlu’ndan olağanüstü PM talebinde bulunan CHP’nin ağır topları, rahatsızlarını içerin bir mektubu da genel merkeze gönderdi. Mektubu içeriğine ilişkin bilgi paylaşımı yapıldı. Muhalifler Şanlıurfa’nın Siverek adayı Fatih Bucak’ın da adaylığına karşı çıkıyor. Dilekçenin parti genel merkezine ulaşmasının ardından, tüzük gereği PM’nin bir hafta içinde toplanması gerekiyor. Kılıçdaroğlu, manevi oğlu Kılıç'ı koruma altına almak her yola başvuruyor.

ZİYARETÇİLERE 4 GÜN KAPALI 

6 Şubat Cumartesi-19 Şubat Salı günleri arasında CHP Genel Merkezi’ne, Genel Merkez çalışanları dışında ziyaretçi alınmayacağı duyuruldu. CHP Genel Merkezi giriş kapısına asılan yazıda “16-17-18-19 Şubat 2019 tarihlerinde MYK’da alınan karar gereği, CHP Genel Merkezi çalışanları haricinde ziyaretçi alınmayacaktır” ifadelerine yer verildi. Belediye başkan adaylarının belirlendiği Parti Meclisi toplantısı öncesi daha önce de benzer bir karar alınmış ziyaretçilerin CHP Genel Merkezi’ne girişi yasaklanmıştı. Ardında da ‘yoğunluğu’ bahane eden Kılıçdaroğlu, PM toplantısını ‘aday listesinin YSK’ya teslimi’ sonrasına bıraktı. Genel başkan, PM’yi iş işten geçince toplayacak. 

Manevi oğlunu koruma altına aldı

KÜSKÜNLER DSP’DE TOPLANIYOR

Aday belirleme sürecinde büyük krizler yaşayan CHP’de, her geçen gün istifa furyasına yenileri ekleniyor. Bir dönem CHP'den Çankaya Belediye Başkanı olarak görev yapan Haydar Yılmaz partisinden istifa etti. Yılmaz'ın DSP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı olması bekleniyor. CHP, geçtiğimiz hafta başta Mustafa Sarıgül olmak üzere birçok önemli ismi DSP’ye kaptırmıştı.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX