0530 708 54 54
0530 708 54 54
23 Mayıs 2019 Perşembe 08:00:00 - Güncelleme:23 Mayıs 2019 Perşembe 08:00:00

Orta Amerika ülkelerine destek

Çavuşoğlu, Türkiye'nin, Orta Amerika Entegrasyon Örgütü'yle güçlü ilişkilerini sürdüreceğini söyledi. 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Türkiye, Orta Amerika Entegrasyon Örgütü (SICA) ile güçlü ilişkilerini devam ettirmeye ve SICA'nın aktivitelerini desteklemeye kararlıdır” dedi. Türkiye-SICA Dışişleri Bakanları 3'üncü Siyasi Forumu, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun katılımıyla Guatemala'nın başkenti Guatemala'daki Dışişleri Bakanlığında gerçekleştirildi. Forumda Türkiye ve üyeler arasında “siyasi diyalog ve işbirliği forumu”nu kuran SICA Mutabakat Muhtırası da imzalandı. 

ÜMİT VERİCİ AÇIKLAMALAR 

Mevlüt Çavuşoğlu, Guatemala Dışişleri Bakanı Sandra Jovel ve SICA Genel Sekreteri Vinicio Cerezo, forum sonunda ortak basın toplantısı düzenledi. Forum için destek veren üyelere teşekkür eden Çavuşoğlu, “Bugün yapılan açıklamalar çok ümit vadedici ve iyimserdi. Türkiye ve SICA arasında aynı zamanda da tüm ortaklarımızla iş birliğimizi güçlendirecek ve derinleştireceğiz” ifadelerini kullandı. Bakan Çavuşoğlu, muhtıranın taraflara yeni alanlarda iş birliği geliştirmeleri için bir yol haritası olduğunu söyledi. 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX