0530 708 54 54
0530 708 54 54
09 Aralık 2019 Pazartesi 10:53:00 - Güncelleme:09 Aralık 2019 Pazartesi 13:14:00

Bakan Akar: NATO planlarını bloke etme gibi bir şey söz konusu değil

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, AA Editör Masası'nda soruları yanıtlıyor. Bakan Akar, "NATO planlarını bloke etme gibi bir şey söz konusu değil. YPG terör örgütüdür, PKK'dan bir farkı yoktur. Bütün dünya bunu böyle bilecek. Libya büyükelçisinin sınır dışı edilmesi acizliktir. MİT ile Silahlı Kuvvetler koordineli bir şekilde, nokta hedeflere yönelmek suretiyle çok ciddi sonuçlar alan operasyonlar yapmaktadır" açıklamasında bulundu. Tank palet fabrikasıyla ilgili de açıklamalarda bulunan Bakan Akar, " Gerekirse bilgi sunabiliriz. Burada gizli saklı bir şey yok. Her şey açık" dedi

Bakan Akar'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle;

(Londra'daki NATO Zirvesi)

NATO planlarını bloke etme gibi bir şey söz konusu değil

Bizim NATO'da çektiğimiz yükün herkes farkında

Planlarla alakalı sıkıntı bizden kaynaklanmıyor

Biz YPG ve Baltık planlarının aynı anda kabul edilmesini istedik.

NATO ortamında ülkemizin hak ve menfaatlerine ilişkin birtakım iddialar ortaya koyduğumuzda bu, NATO'ya karşı bir tavır olarak algılanmamalı. NATO, Türkiye ile daha güçlü ve daha anlamlıdır. Türkiye'nin sorgulanması anlamsızdır.

Libya ile mutabakat hukuka uygun.

Yunanistan'ın Libya hamlesi hakkında ise "Bir acizlik, zafiyet olduğunu değerlendiriyoruz. Sonucu etkilemeyecek." dedi.

NATO TARTIŞMALARINA CEVAP

NATO, Türkiye ile daha güçlü ve daha anlamlıdır. Türkiye'nin sorgulanması anlamsızdır. NATO ortamında ülkemizin hak ve menfaatlerine ilişkin birtakım iddialar ortaya koyduğumuzda bu, NATO'ya karşı bir tavır olarak algılanmamalı.

YPG TERÖRİSTTİR, BÜTÜN DÜNYA BUNU BÖYLE BİLECEK

Biz YPG ve Baltık planlarının aynı anda kabul edilmesini istedik.

YPG teröristtir, PKK'nın Suriye koludur. Bunu asla değiştirmek gibi bir şey söz konusu değildir. Gayri resmi toplantılarda bütün milletler istisnasız haklısınız diyor. YPG'nin PKK'nın bir uzantısı olduğunu herkes anlıyor. Fakat politik sebeplerden dolayı herkes bunu dillendirmiyor.

Güney sınırlarımız NATO'nun da güney sınırları demektir. Dolayısıyla güney sınırlarımızı korurken bu NATO ve Avrupa'nın da güvenliği içindir.

YUNANİSTAN'IN 'SINIR DIŞI' KARARI

Bir acizlik, zafiyet olduğunu değerlendiriyoruz. Sonucu etkilemeyecek. Ne Türkiye'nin kendi hak ve hukukunun ne Kıbrıslı kardeşlerimizin hak ve hukukunun çiğnenmesine müsaade edeceğiz. Herhangi bir şekilde oldubittiye göz yummayacağız, izin vermeyeceğiz ve Türkiye'nin içinde olmadığı çözüm yollarının da hiçbir şekilde geçerli olmayacağını herkesin bilmesini istiyoruz.

Libya Mutabakatı, hiçbir komşumuza karşı değil, iki egemen ülke Libya ve Türkiye'nin hak ve menfaatlerinin kollanması için yapılmıştır. Bu konuda sükunet, sabır, akıl ve mantıkla olaylara yaklaşmayı, uluslararası hukuka uygunluğu tavsiye ediyoruz. Bu mutabakatın tamamen uluslararası hukuka uygun olduğunu altını çizerek belirtmek istiyorum.

Türkiye'nin içinde olmadığı planlar yürümez, çünkü garantör ülkeyiz. (Doğu Akdeniz) Sorunun çözümü için tüm tarafları masaya davet ediyoruz.

Barış Pınarı Harekatı

Teröristlerinin tamamının bölgeden çıkmadığını görüyoruz. Taciz atışları sürüyor ancak azaldığını söyleyebiliriz.

Rusya ile 13 ortak devriye yaptık.

Kürtler bizim kardeşimizdir, et ve tırnak gibiyiz. YPG, hiçbir şekilde Kürtlerin temsilcisi olamaz.

Harekatta sivillere yönelik büyük bir hassasiyet gösterdik. Etnik ayrım yapmıyoruz. Kiliseye de camiye de yardım ediyoruz. Bölgede hayatı normale döndürmeye çalışıyor.

Bölgedeki elektrik sorunu kısa sürede tamamen sona erecek.

SMO terörist değil, bizimle omuz omuza bölgedeki teröristleri etkisiz hale getirmek, topraklarını terörist işgalinden kurtarmak için çalışıyor

Sahada yenilenler çaresizlik içinde. Yalanla, iftirayla kendilerini kurtarmaya çalışıyorlar. Mehmetçiğin başarısı altında ezildiler.

Kimyasal silah yok

Bizde kesinlikle kimyasal silah yok, etnik, dini ayrımcılık yok. Tarihimizden süzülüp gelen milli, manevi, mesleki değerlere sahip bir orduyuz

Pençe harekatları

Teröristlerin kış tertiplenmesine geçmemeleri için yapmamız gereken ne varsa onları yaptık.

MİT ile Silahlı Kuvvetler koordineli bir şekilde, nokta hedeflere yönelmek suretiyle çok ciddi sonuçlar alan operasyonlar yapmaktadır.

ABD ile F-35 gerilimi

Biz bu F-35'in ortağıyız, müşteri değiliz. Biz üzerimize düşeni eksiksiz yerine getirdik.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX