0530 708 54 54
0530 708 54 54
19 Kasım 2019 Salı 09:10:00 - Güncelleme:26 Aralık 2019 Perşembe 11:53:00

18 Kasım Masterchef kaptanlık oyununu kim kazandı?

Geçtiğimiz hafta Mustafa'nın elenmesi ile 9 yarışmacının kaldığı Masterchef'te finale adım adım yaklaşılıyor. Kıyasıya mücadelenin devam ettiği Masterchef'te bu hafta kimlerin kaptan olacağı ve takımların nasıl kurulacağı merak ediliyor. Masterchef'in dün yayınlanacak bölümünde kaptanlık yarışı için yarışmacılardan lahmacun yapmaları istendi. Masterchef'in yeni bölümü ile ilgili merak edilenler haberimiz içerisinde yer alıyor..

18 Kasım Masterchef kaptanlık oyununu kim kazandı? Masterchef lahmacun tarifi nedir? sorularının yanıtı arama motorlarında yoğun olarak araştırılıyor. Geçtiğimiz hafta Mustafa'nın elenmesi ile 9 yarışmacının kaldığı Masterchef'te finale adım adım yaklaşılıyor. Kıyasıya mücadelenin devam ettiği Masterchef'te bu hafta kimlerin kaptan olacağı ve takımların nasıl kurulacağı heyecanla bekleniyor.

MASTERCHEF 49. BÖLÜM FRAGMANI İÇİN TIKLAYIN.

 

MASTERCHEF TÜRKİYE'DE KAPTANLIK OYUNUNU KİM KAZANDI?

18 Kasım Masterchef kaptanlık oyununu kazanarak Mavi takımın kaptanı olmaya hak kazanan isim Alican oldu. Alican Kırımızı takımın kaptanı olarak Batuhan'ı seçti.

 

MASTERCHEF TÜRKİYE LAHMACUN TARİFİ NASIL?

Masterchef Türkiye'de kaptanlık yarışı için yarışmacılardan lahmacun yapmaları isteniyor. Lahmacunların nasıl olması gerektiği ve püf noktaları şefler tarafından yarışmacılara aktarılıyor. Masterchef lahmacun tarifi yeni bölüM yayınlandıktan sonra haberimiz içerisinde yer alacak.

Lahmacun nasıl yapılır sorusunun yanıtı birçok kişinin merak ettiği konular arasında yer almaya başladı. Şanlıurfa'ya özgü efsanevi bir lezzet olan lahmacun tarifini sizler için derledik. Peki, lahmacun nasıl yapılır? İşte lahmacun tarifi ve malzemeleri.


Lahmacun Malzemeleri


300 gr dana kıyma, köftelik orta yağlı1 adet rendelenmiş soğan1 yemek kaşığı dolusu biber salçası2 adet rende domates1 avuç ince kıyılmış maydanoz1 tutam pul biber1 dolu çay kaşığı tuz1 tatlı kaşığı tatlı toz kırmızı biber2 yemek kaşığı su
Hamur için malzemeler
300 gr un ( 13 tepeleme kaşık)1 su bardağından biraz az su ( yaklaşık 200 ml )2-3 gr yaş maya1 çay kaşığı tuz1 tutam şeker

Lahmacun Tarifi


Hamuru için, suyun içinde maya ve şekeri karıştırın. Karıştırma kabına unu ve tuzu alın. Ortasını havuz gibi açın ve mayalı suyu dökün. Çatal yardımıyla undan parçalar alarak karıştırın. Daha sonra elinizle yoğurarak hamur kıvamına getirin. En az 1/2 saat mayalanmaya bırakın.

Hamur mayalanırken; iç harcı için kıymayı, rende soğanı, kıyılmış maydanozu, biber salçasını, pulbiber, toz kırmızı biber ve tuzu 2 yemek kaşığı suyla beraber bir kaba alın ve iyice karıştırın.

Mayalanan hamuru istediğiniz büyüklükte bezelere ayırın.

Her bir bezeyi merdane yardımıyla ince yuvarlak açın. Açtığınız hamurlara iç harcı kaşığın tersiyle yayın.

Fırını 220 derecede fırın tepsinizle beraber ısıtın.

Lahmacunları kızmış tepside yaklaşık 5-7 dakika pişirin.

Sıcak olarak yanında yeşillik ve limon ile servis edin.

 

MASTERCHEF TÜRKİYE YENİ BÖLÜM NE ZAMAN?

18 Kasım Masterchef yeni bölümü saat 20:00'de TV8 ekranlarında yer alacak.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX