0530 708 54 54
0530 708 54 54
15 Ekim 2016 Cumartesi 23:41:00 - Güncelleme:17 Ekim 2016 Pazartesi 09:56:00

Genç patrona 150 bin TL destek 

KOSGEB ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokolle yeni mezunlara iş kurmaları için destek geliyor. Protokole göre yeni mezun olan meslek liseliye iş kurduğu takdirde 150 bin TL devlet desteği sağlanacak. 

Girişimci gençleri desteklemek adına devletten hibe müjdesi geldi. Kendi projelerini hayata geçirmek isteyen gençlere karşılıksız destek verilmesi için proje geliştirildi.KOSGEB ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ protokolü İmzalandı. Buna göre yeni mezun olan meslek liseliye 50 bin lirası hibe olmak üzere 150 bin TL destek verilecek.  

ALANINDA ÇALIŞACAK  

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi (KOSGEB) Başkanı Recep Biçer’in verdiği bilgiye göre; teknik ve mesleki liselerden mezun olan gençler, öncelikle kendi alanlarında işi kurmak istemeleri halinde hibe olarak (karşılıksız) 50 bin lira, ayrıca faizsiz 100 bin liraya kadar KOSGEB Yeni Girişimci Desteği’ne başvuru hakkını elde edecekler. KOSGEB, bu tür üreten ve ülke ekonomisine hem değer katan hem de istihdamın artmasını sağlayacak girişimlere daha çok destek olacak.  

OKURKEN İŞ KURACAK  

Daha önceki açıklamalarında girişimcilik eğitiminin önemine işaret eden Recep Biçer, meslek ve teknik lise mezunlarının iş kurmalarına yönelik önemli bir kapı açacağının altını çizerek, bu yolla üniversite, lise mezunu olup devletten iş bekleyenlerin sayısının azalabileceğini kaydetti. Biçer, mezun olanların,  isterlerse üniversite eğitimlerine de devam edip okurken belgeleriyle destek alabileceklerini ve projelerini hayata geçirebileceklerine de dikkat çekti. 

EĞİTİMLER ÜCRETSİZ  

En fazla 32 saat süren girişimcilik eğitimleri ücretsiz veriliyor. Başvurular il ve ilçelerdeki KOSGEB şubelerine yapılacak. 50 bin liralık hibenin 2 bin lirası işletme kuruluşu, 18 bin lirası kuruluş döneminde alınan makine, teçhizat, ofis malzemeleri için, 30 bin lira da işletme giderlerine kullanılacak. 100 bin lira faizsiz geri ödemeli olacak. Kredi, makine ve ekipman alımları için kullanılabilecek.   

 

 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX