0530 708 54 54
0530 708 54 54
20 Şubat 2019 Çarşamba 08:00:00 - Güncelleme:20 Şubat 2019 Çarşamba 08:09:00

Emekliye 352 TL

Maaşı 1000 liradan düşük olan 150 bin SSK ve Bağ-Kur’lunun gelirinde, 352 liraya varan artış oldu. Zamlı maaşlar ödenmeye başladı.

Tüm emeklilere yapılan ocak zammının ardından, ek ödeme dahil maaşı bin liranın altında olan 150 bin SSK ve Bağ-Kur'luya yeni artış devreye girdi. Emeklilere en az ödeme bin liraya çıktı. Zamlı ödemeler bugünden itibaren hesaplara yatırılıyor. Söz konusu imkan, geçen ay çıkan ve Başkan Erdoğan tarafından onaylanan yasayla sağlandı.

1000 LİRAYA YÜKSELDİ

Emeklilerin gelirine bu aydan itibaren yansıyan düzenlemeye göre, malullük ve yaşlılık sigortasından ödenen aylıklarla her ay itibarıyla yapılan ödemeler toplamı, dosya bazında yapılacak ek ödeme dahil bin liradan az olamayacak. Yani ek ödeme dahil bin liranın altında emekli maaşı kalmayacak. Bu kapsamda, maaşı ek ödeme dahil bu rakamın altında olanlara, bin lira ödenmeye başlanacak. 

HESAPLARA YANSIDI

Maaşı 648 ile 999 lira arasında olan emeklilerin geliri artacak. Emeklilerin gelirinde 352 liraya varan artış gerçekleşecek. Tam maaşla bin lira ödeme arasındaki fark Hazine'den tahsil edilecek. Maaşı ek ödeme dahil bin liranın altında olan emekli vefat etmişse, artıştan hak sahibi yakınları yararlanacak. Toplam alınan maaş bin liranın altında kalmayacak. SSK ve Bağ-Kur'lulara maaş ödemeleri bugün başlıyor. Emekliler, artışı hafta başından itibaren hesaplarında görmeye başladı.

İKRAMİYE AYARI MECLİS'TE

Evde yaşlı ve engelli yakınına bakanlara verilen bakım desteğine ikramiye ayarı getiren düzenlemenin de yer aldığı torba teklifin Meclis maratonu başlıyor. Tasarı TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülecek. Teklife göre; emeklilere verilen bayram ikramiyeleri, evde bakım desteği için aranan gelir şartında dikkate alınmayacak. Destek, bayram ikramiyesi nedeniyle kesilmeyecek. Kitap ve gazetede KDV sıfırlanacak..

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX