0530 708 54 54
0530 708 54 54
14 Temmuz 2018 Cumartesi 00:00:00 - Güncelleme:14 Temmuz 2018 Cumartesi 00:00:00

Dev projede ihale zamanı

Dünyada bir ilk olacak 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli'nin ihalesi yıl sonuna kadar yapılacak. Metro hattıyla karayolu tüneli birleştirilerek Boğaz'dan tek tüple geçiş sağlanacak.

Yeni kabinenin göreve başlamasıyla, mega projeler hız kazanacak. Ulaştırma ve AltYapı Bakanı Cahit Turhan hiçbir projede aksama olmayacağını belirterek, çalışmaların hızlandırılması için talimat verdiklerini söyledi. Dünyadaki ilk 3 katlı tünel olacak Büyük İstanbul Tüneli Projesi'nin önemine işaret eden Turhan, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü aksının ihtiyacı olan metro tüneliyle, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü aksının ihtiyaç duyduğu karayolu tünelinin birleştirilerek, tek tünelle Boğaz'dan geçişin sağlanacağını anlattı. Bakan Turhan proje ihalesinin bu yıl içinde gerçekleştirileceğini belirtti. 

KANAL İSTANBUL İHALESİ 

İstanbul'un Avrupa Yakası'nda Karadeniz'i ve Marmara Denizi'ni birbirine bağlayacak Kanal İstanbul Projesi'nin finansman modelinin en kısa zamanda netleştirilmesinin ardından bu yıl bitmeden ihale ilanına çıkılması talimatını verdiğini vurgulayan Turhan, bakanlığının bir diğer önemli projesi olan İstanbul Yeni Havalimanı'nda da çalışmaların 7 gün 24 saat esasına göre sürdüğünü bildirdi. Turhan, dünyanın en büyüğü olacak Türkiye'nin prestij projesi yeni havalimanını 29 Ekim'de hizmete alacaklarını hatırlattı. 

UYDULAR HIZ KESMEYECEK 

Türkiye'nin ilk yerli ve milli uydusu Türksat 6A'da çalışmaların hızla devam ettiğini ifade eden Turhan, Ankara'daki Uydu Montaj, Entegrasyon ve Test Merkezi'nde yapımı süren uydunun 2020 yılında tamamlanmasının planlandığını bildirdi. Turhan, Türksat 5A'nın 2020'de, Türksat 5B'nin de 2021'de uzaya gönderilmesi için de çalışmaların hız kesmeden yapılacağını dile getirdi. 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX