0530 708 54 54
0530 708 54 54
22 Ekim 2019 Salı 10:25:00 - Güncelleme:22 Ekim 2019 Salı 10:27:00

Ceyhan'da petrole büyük savunma duvarı

Azerbaycan petrolünün, uluslar arası pazarlara çıkış kapısı olan Ceyhan’da büyük savunma duvarı Türkiye’nin, Suriye’de başlattığı Barış Pınarı Harekatı sonrasında Bakü-Tiflis-Ceyhan (BTC) Petrol Boru Hattı’nda ve Ceyhan’da, güvenlik önlemleri artırıldı; herhangi bir nedenle petrol akışının aksamaması için ek önlemler devreye konuldu. Ceyhan odaklı gerekirse yeni önlemlerin de alınabileceği belirtiliyor.

Bakü-Tiflis-Ceyhan Petrol Boru Hattı ile Azeri petrolü, Ceyhan’a kadar geliyor. Ceyhan’dan da gemilere yüklenerek uluslar arası pazarlara ulaştırılıyor. BTC Petrol Boru Hattı’nın toplam uzunluğu, bin 768 kilometre. Hattın, bin 78 kilometrelik bölümü Türkiye sınırlarında yer alıyor. Türkiye’de, 10 il ve 330 köyden geçiyor.

TEKNOLOJİ DESTEKLİ ÖNLEMLER

Türkiye, hattın güvenliğine özel bir önem veriyor. Hatta, her türlü dış müdahalenin önünü kesmek için teknolojik olanaklardan da sonuna kadar yararlanılıyor. Ancak, zaman zaman hatta petrol çalmak için müdahaleler gündeme gelebiliyor. Kimi zaman da başka amaçlı müdahale girişimleri gündeme geliyor.

EK ÖNLEMLER DEVREDE

Türkiye’nin, bu kapsamda Suriye’de terör yapılanmasına yönelik başlattığı “Barış Pınarı Harekatı” sonrasında Bakü-Tiflis-Ceyhan Petrol Boru Hattı’nda ve Ceyhan’da, güvenlik önlemleri artırıldı.

Hattan, petrol akışının aksamaması için ek bazı önlemler devreye alındı. Kaynaklar, HABERTÜRK’ün sorusu üzerine Ceyhan odaklı gerekirse yeni önlemlerin de alınabileceğini belirterek, “Gereken adımlar atılıyor ve atılmaya devam edecek” mesajı verdi.

(Habertürk)

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX