0530 708 54 54
0530 708 54 54
22 Mart 2019 Cuma 08:00:00 - Güncelleme:22 Mart 2019 Cuma 09:49:00

Dikkat! 50 bin konut başvurusu için bugün son gün! Ayrıca TOKİ borcunu kapatan da karlı çıkacak

TOKİ’den ev ve işyeri satın alanları ilgilendiren dev kampanya başladı. Borcunun en az dörtte birini ödeyenlere, yüzde 22 indirim yapılacak. Başvurular 19 Nisan’a kadar devam edecek. 

Müjdesini geçen hafta canlı yayında Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un verdiği TOKİ borçlularına indirim kampanyasına başvurular başladı. Vatandaşlardan gelen yoğun talep üzerine, geri ödemeleri devam eden gayrimenkuller için düzenlenen kampanyadan, geri ödeme taksiti 2017 yılı sonuna kadar başlamış olan konut ve işyeri sahipleri yararlanabilecek. 

YÜZDE 25’İ ÖDENMELİ 

Vatandaşlar, borç bakiyesini peşin olarak kapatması durumunda, yüzde 22 oranında indirim imkanından faydalanabilecek. Borcun tamamını kapatamayacak alıcılar ise borç bakiyesinin yüzde 25'inden az olmamak şartıyla yaptıkları ödemeyle, yüzde 22 indirim kampanyasından kısmi olarak yararlanabilecek. Konut ve işyeri alıcıları, borç kapatma tarihi itibarıyla hesaplanacak borç bakiyelerini, 21 Mart-19 Nisan tarihlerinde satış işlemlerini gerçekleştirdikleri bankadan öğrenebilecek. Kampanyadan yaklaşık 210 bin konut ve işyeri alıcısının yararlanması bekleniyor. 

BAŞVURU ŞARTLARI NELER? 

Alıcıların, öncelikle borç kapatmanın yapıldığı aya ait taksit ödemelerini yapmış olması gerekirken, ayrıca geriye dönük taksit ve emlak vergisi borcunun da bulunmaması gerekiyor. Kampanya tarihinden sonra yapılacak borç kapatma ve kısmi ödemelerde, söz konusu indirim oranından yararlanılması mümkün olmayacak. Kalan taksit sayısı 12 ve daha az olan konut ve işyeri alıcıları indirim kampanyasından faydalanamayacak. 

NE KADAR AVANTAJLI? 

TOKİ borçluları, kalan borcunun tamamını veya yüzde 25’inden daha fazlasını kapattığında, yüzde 22 indirimden yararlanabiliyor. Örneğin kapatma tarihi itibarıyla hesaplanan borç bakiyesi 100 bin TL olan alıcı, borcunun yüzde 50’si olan 50 bin lirayı kapatmak isterse bu meblağ üzerinden yüzde 22 indirim hakkı kazanıyor. Bu durumda 50 bin TL borç, 39 bin liraya düşüyor. Bu sayede 11 bin TL indirim sağlanmış oluyor. Geriye kalan 50 bin TL’lik borçta kalan vadeden taksitlendiriliyor. 

50 BİN KONUTTA SON GÜN

TOKİ’nin 50 bin sosyal konutuna başvuru yapacaklar için, bugün son gün. Sadece  emekli, gazi  ve engelliler için başvuru süresi devam edecek.  Şehit ailesi ve gaziler, 15-19 Nisan, engelliler 08 – 12 Nisan, emekliler 25 Mart– 05 Nisan tarihleri arasında başvuru yapabilecek.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX